Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια

Γευστικό upgrading για το καφέ-εστιατόριο της Λίμνης Βουλιαγμένης, που σερβίρει πλέον μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη στο ατμοσφαιρικά φωτισμένο ντεκ του, σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής.

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια

Γευστικό upgrading για το καφέ-εστιατόριο της Λίμνης Βουλιαγμένης, που σερβίρει πλέον μοντέρνα ελληνική κουζίνα σε επιμέλεια του Νίκου Φωτιάδη στο ατμοσφαιρικά φωτισμένο ντεκ του, σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής.

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 1

Με τα σκούρα νερά της, πλαισιωμένη από βράχους και «απαγορευμένες» σπηλιές, η λίμνη της Βουλιαγμένης, έχει... ειδυλλιακή μορφολογία. Την ώρα που φτάσαμε, ο ήλιος ήταν έτοιμος να δύσει κι έβλεπες ακόμη κοπάδια από λιλιπούτεια ψαράκια (Garra Rufa λέγονται) μαζεμένα κοντά στην όχθη. Τα χρώματα στα βράχια ήταν φοβερά. Με το που σουρούπωσε όμως, ατμοσφαιρικά φωτισμένο, το τοπίο έμοιαζε σχεδόν μυστικιστικό. Εκείνη την ώρα στο καφέ-εστιατόριο «Limni», που στρώνει τα τραπέζια του σε ένα στιλάτο ξύλινο ντεκ δίπλα στους κυματισμούς του νερού, με τις instrumental μουσικές σε χαμηλή ένταση στα αφτιά σου, η ρομαντζάδα χτυπάει τιλτ. Φέτος το καλοκαίρι δε, που το μενού έχει συνθέσει ο γνωστός σεφ Νίκος Φωτιάδης (chef de cuisine ο Γιάννης Αργυρίου), έχει κανείς έναν έξτρα λόγο να το επιλέξει για δείπνο.

Η κατεύθυνση της κουζίνας είναι ελληνική, με σύγχρονο ύφος και ψαγμένα υλικά – από μπρεζάολα προβατίνας και συκώτι νεροβούβαλου Κερκίνης μέχρι ποντιακό τυρί γαΐς. Πληθωρικά σε γεύσεις κι αρώματα και ταυτόχρονα ελαφριά, τα πιάτα –από το δροσερό μαρινάτο καλαμαράκι μέχρι το ασυνήθιστο ριζότο με γαρίδες, κόκκους espresso και σαμπούκα, ωραία χυλωμένο, πλούσιο και αρωματικό χωρίς να υπερβάλλει, ή το σολομό με βλιτόρυζο– έχουν σίγουρα ανέβει επίπεδο. Υπάρχουν κάποια που χρειάζεται να βρουν τις ισορροπίες τους, όπως το πατελόρυζο (ρύζι με πεταλίδες) ή η σάλτσα από ζελέ μοσχαριού στην ταλιάτα (πολύ δυναμική η παρουσία της ελιάς), σίγουρα όμως έχετε πολλά να δείτε/δοκιμάσετε μέχρι να καταλήξετε σ’ ένα εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης, μια καλοφτιαγμένη πορτοκαλόπιτα, ή ένα σοκολατένιο lake dream με μοσχοκάρυδο και καρδάμωμο.

Και στην περίπτωση πάντως που προτιμήσετε να πάτε το πρωί για ιαματικό μπάνιο (η είσοδος κοστίζει € 10 μέχρι τις 7 μ.μ.) με ολίγον από fish spa –εκείνα τα ψαράκια που λέγαμε επιδίδονται σε φυσική απολέπιση– στα υφάλμυρα νερά της λίμνης και άραγμα κάτω από τις λευκές ομπρέλες, έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πολλές προτάσεις πρωινού και, στη συνέχεια, μέχρι τις 5 μ.μ. μεζεδάκια, σαλάτες, ζυμαρικά, καλαμάκια κοτόπουλο που σερβίρονται μέσα σ’ ένα vintage σίδερο ή hot dogs που αριβάρουν σε πιάτο-σκέιτμπορντ.

Λίμνη Βουλιαγμένης, 2108962237

MUST ΓΕΥΣΕΙΣ

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 2

Ρολάκι σαν maki
Είναι... σπανακόρυζο με ντομάτα, αγγουράκι και γάρο, τυλιγμένο σε φύκι νόρι, με ένα κομματάκι μελίχλωρο αβγοτάραχο Τρικαλινού τοποθετημένο από πάνω, να του δίνει πόντους έντασης. Πολύ καλό! (€ 13)

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 3

Καλοκαιρινή σαλάτα
Συνδυάζει γαρίδες με τραγανά μαριναρισμένα κολοκυθάκια, λάιμ και δυόσμο, είναι απλή, δροσερή και ευχάριστη. Για… συνοδούς έχει κυβάκια μπομπότας (€ 12).

Limni Vouliagmenis: Δείπνο στην όχθη, με φόντο τα βράχια - εικόνα 4

Φιλέτο σολομού
Όταν θέλεις κάτι λάιτ, ο σολομός είναι κλασική επιλογή. Στην προκειμένη, αλλάζει πρόσωπο σερβιρισμένος πάνω σε ένα θαυμάσιο βλιτόρυζο με βελουτέ μάραθου και λέμονγκρας (€ 18).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.