«Εrgon Athens» και στη Mητροπόλεως

Δεύτερη αθηναϊκή έδρα για το γνωστό παντοπωλείο-εστιατόριο των αδερφών Δούζη, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του δυο βήματα από το Σύνταγμα.

«Εrgon Athens» και στη Mητροπόλεως

Όλο και επεκτείνεται το παντοπωλείο-εστιατόριο των αδερφών Δούζη. Δεν έχει πολύ καιρό που εγκαινίασαν ένα «Ergon» στην παλιά πόλη της Ρόδου κι εμφάνισαν, πριν από μερικές ημέρες, ένα ακόμη αθηναϊκό (δεύτερο, μετά τη Νέα Ερυθραία) στο κέντρο. Ο καινούργιος χώρος στη Μητροπόλεως παίζει ανάμεσα στο μοντέρνο και το παραδοσιακό, με μάρμαρο και μωσαϊκό στο μπροστινό του κομμάτι και πιο καθαρές γραμμές στο πίσω καθιστικό, που βλέπει στην Πετράκη.

Το μενού κρατάει κάποιες συνταγές του Δημήτρη Σκαρμούτσου, έχοντας εμπλουτιστεί από τους executive chefs του, Παναγιώτη Ξάνθη και Λευτέρη Αθανασόπουλο. Η έμφαση δίνεται στους μεζέδες –αλείμματα, ποικιλίες, κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, φάβα με σύγκλινο, σχαροτύρι σαγανάκι σε κυπριακή πίτα, καπνιστό σκουμπρί με ψητές πατάτες κ.α. – υπάρχουν όμως και κάποια πιάτα ελληνικής κουζίνας, όπως για παράδειγμα πέτουρα με ραγού από μοσχαρίσιο κιαι χοιρινό κρέας, μανιταροπίλαφο ή σουτζουκάκια, με το νέο τέκνο τής ομολογουμένως μεγάλης οικογένειας να ξεκινά από νωρίς με καφέ και πρωινό. Σύντομα θα σας γράψουμε τις εντυπώσεις μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλάζουν τον εστιατορικό χάρτη του Παρισιού

Η Ολυμπιάδα αυξάνει τις γαστρονομικές απαιτήσεις στην Πόλη του Φωτός, με δεκάδες pop up σημεία και κόνσεπτ να ξεπηδούν αποκλειστικά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.