To πρωινό του… Όθωνα

Στο «Όtto Resto bar», στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, ξεκίνησαν να σερβίρουν και πρωινό, αγκαζέ με φρέσκους χυμούς και ωραία smoothies.

To πρωινό του… Όθωνα

Στο «Όtto», στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, ξεκίνησαν να σερβίρουν και πρωινό, αγκαζέ με φρέσκους χυμούς και ωραία smoothies.

To πρωινό του… Όθωνα - εικόνα 1

Τη βρήκα ωραία την ιδέα του «Ottο», το οποίο δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε με all-day κατεύθυνση σε ένα νεοκλασικό –άλλοτε κατοικία του Όθωνα– στην Καλαμιώτου, να σερβίρει πρωινό με ελληνικά χρώματα. Κάθεσαι είτε μέσα είτε στα εξωτερικά τραπέζια με τα φλοράλ μαξιλαράκια, έχοντας πίσω σου τις καρέκλες με τα μπροκάρ υφάσματα και τις παλιές απλίκες στους ροζ –dusty pink λένε την απόχρωση– τοίχους. Κι εμφανίζονται, ανάλογα με το τι έχεις διαλέξει, ένα καλάθι με γραβιέρα και γαλοπούλα, μανιτάρια πλευρώτους, αβγά τηγανητά, ντοματίνια με μια ιδέα από κρίταμο και γιαούρτι με μέλι και καρύδια. Ή ένα γεμιστό κουλούρι Θεσσαλονίκης. Ή μια αρκετά καλή, μοντέρνου στιλ, χειροποίητη σπανακόπιτα με κρέμα φέτας και λάδι άνηθου.

To πρωινό του… Όθωνα - εικόνα 2

Οι παρουσιάσεις είναι έξυπνες και καλαίσθητες, και σε προδιαθέτουν θετικά (με τα βαζάκια, τα μπουκάλια και τα χρωματιστά πιάτα να είναι για ποστάρισμα στο instagram), θεωρώ όμως ότι η κουζίνα μπορεί να το εξελίξει κι άλλο το ζήτημα. Να ποντάρει περισσότερο στην ιδιαιτερότητα. Η «λαδένια», π.χ., που κανονικά είναι λιτή δύναμη, θέλει επαναπροσέγγιση. Τα smoothies τους μην τα προσπεράσετε, ιδίως εκείνο με το ταχίνι και το κακάο – ιδιαίτερο, γευστικό, πλούσιο σε γεύση και υφή, συνδυάζει μια σχεδόν καθησυχαστική γλυκύτητα με ένα ικανό boost για το υπόλοιπο της ημέρας. Ο συνδυασμός στραγγιστού γιαουρτιού με σμέουρο, μύρτιλο και βατόμουρο είναι επίσης καλός, ενώ, από τη βόρειο Ελλάδα γαρ, εκτίμησα το ότι ανάμεσα στις επιλογές βρίσκεις και σαλέπι. Άντε, να βγαίνουμε σιγά σιγά από το τριπάκι του πρωινού καφέ ξεροσφύρι…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Bruno Verjus για δύο μοναδικά βράδια στο 'Elements'

Το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Canaves Epitome' φιλοξενεί τον σημαντικό σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.