Arnaud Larher: Ένας μετρ του γλυκού στην Αθήνα

Ο Γάλλος patissier-chocolatier υπογράφει τα επιδόρπια της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George», που αντανακλούν την προσωπική του ματιά στην κλασική γαλλική ζαχαροπλαστική.

Arnaud Larher: Ένας μετρ του γλυκού στην Αθήνα

Ο Γάλλος patissier-chocolatier υπογράφει τα επιδόρπια της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George», που αντανακλούν την προσωπική του ματιά στην κλασική γαλλική ζαχαροπλαστική.

Arnaud Larher: Ένας μετρ του γλυκού στην Αθήνα - εικόνα 1

Ως ένα λεπτεπίλεπτο «παιχνίδι αναλογίας, ισορροπίας και εναλλαγής υφών» περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο βλέπει το γλυκό, ο Arnaud Larher. Για να συμπληρώσει, αμέσως μετά, ότι «αυτό είναι που πυροδοτεί συναισθήματα», και να μας συστήσει τη γοητευτική Tarte Chloe και την εξωτική Tarte Honolulu του. Ο ερχομός του Γάλλου δεξιοτέχνη της ζαχαροπλαστικής την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα σφράγισε επίσημα την αποκλειστική συνεργασία του με δύο εμβληματικά ξενοδοχεία. Ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκιρας από το ζαχαροπλαστικό team της «Μεγάλης Βρεταννίας» και του «King George» βρέθηκαν στο εργαστήριό του στο Παρίσι για ένα στενό τετ-α-τετ με τη δουλειά του και τα επιδόρπια-γλυκά με την υπογραφή του ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες να σερβίρονται στα «Τudor Hall», «GB Roof Garden» και «Winter Garden». Οι δε σοκολάτες και τα macarons του θα διατίθενται από το φθινόπωρο στο GΒ Corner Concept Store. Έχετε το νου σας για εκείνες τις pralines noisettes με ανθό αλατιού – είναι to die for.

Γεννημένος πριν από 44 χρόνια στη Βρέστη, ο Larher χτύπησε την πρώτη του μαρέγκα στα οκτώ του χρόνια, έχοντας δει τη συνταγή στην τηλεόραση. Μαθήτευσε κοντά στον Lucian Peltier, από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες του Παρισιού στα ’80s, για να βρεθεί λίγο αργότερα στον περίφημο οίκο Dalloyau και στη συνέχεια στην ομάδα του Pierre Herme στον οίκο Fauchon. Όλα αυτά προτού αποφασίσει να αγοράσει ένα συνοικιακό ζαχαροπλαστείο στη Μονμάρτρη, όπου έστησε το 1997 την πρώτη του boutique (τώρα έχει τρεις). Δεν έχει τυχαία κεντημένο στη λευκή στολή του τον πρεστιζάτο τίτλο του Meilleur Οuvrier de France που φέρει περήφανα από το 2007. Φινετσάτες συνθέσεις με τη γοητεία του γαλλικού κλασικισμού και την ανανεωτική προσωπική σφραγίδα του χαρισματικού ζαχαροπλάστη, όπως η λεπτοδουλεμένη Τarte Tatin με καραμελωμένα μήλα και γκλάσο από ζελέ εσπεριδοειδών ή η δική του προσέγγιση στο Βaba au Rhum, που στην προκειμένη είναι ψεκασμένο με Zacapa XO, ταιριάζουν γάντι στα εστιατόρια των δύο πολυτελών ξενοδοχείων. Ειδικά πάντως για την περίπτωση του «Τudor Ηall», με τα χαρακτηριστικά ελληνικά χρώματα της κουζίνας του Σωτήρη Ευαγγέλου, πιστεύω ότι θα ήταν ωραίο να βλέπαμε και κάποια επιδόρπια που να συνδυάζουν γαλλική τεχνική με ελληνικές αναφορές. Καθώς η συνεργασία προβλέπεται μακρόχρονη και ο Larher έχει επιστρέψει στο Παρίσι με μαστίχα στη βαλίτσα του, ίσως το δούμε κι αυτό...

Δοκίμασέ τα

Εxpression Chocolat
Ένα μικρό κομψοτέχνημα με υγρό μπισκουί σοκολάτας, κρέμα πικρής σοκολάτας Grand Cru, πραλίνα φουντουκιού με ανθό αλατιού και σαντιγί επίσης πικρής σοκολάτας με εκχύλισμα θυμαριού (€ 12).

Arnaud Larher: Ένας μετρ του γλυκού στην Αθήνα - εικόνα 2

La Tarte Citron
Πάνω μπισκοτένια βάση sable Breton (ένεκα καταγωγής!), με σπιρτόζικη, αφράτη κρέμα λεμονιού, λεμονάκι κονφί και αέρινη μαρέγκα λεμονιού. Φινετσάτη και εκφραστική, έχει γεύση που σου μένει (€ 12).

Arnaud Larher: Ένας μετρ του γλυκού στην Αθήνα - εικόνα 3

Le Monte Cristo
Κλασική κομψότητα σε ένα γλυκό τετ-α-τετ σοκολάτας-φρούτων του δάσους: με μαλακό μπισκουί σοκολά, κρέμα βατόμουρο, υπόξινη μους πικρής σοκολάτας και μαρμελάδα βατόμουρο σε καλοζυγισμένα επίπεδα (€ 12).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Bruno Verjus για δύο μοναδικά βράδια στο 'Elements'

Το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Canaves Epitome' φιλοξενεί τον σημαντικό σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.