«Τhe Greco’s sea prj»: Και το Μοναστηράκι… θαλασσινό

Ένα μοντέρνο ψαρο-μεζεδοπωλείο άνοιξε πριν από μερικές ημέρες πάνω σε μια από τις πιο ζωηρές πλατείες της Αθήνας.

«Τhe Greco’s sea prj»: Και το Μοναστηράκι… θαλασσινό

Ένα μοντέρνο ψαρο-μεζεδοπωλείο μόλις άνοιξε πάνω σε μια από τις πιο ζωηρές πλατείες της Αθήνας.

«Τhe Greco’s sea prj»: Και το Μοναστηράκι… θαλασσινό - εικόνα 1

Το ρεύμα είναι θαλασσινό. Τώρα που το κέντρο της πόλης ανοίγει σιγά-σιγά ψαρο-μεζεδοπαρτίδες, αέρας αλμύρας φύσηξε και στο κρεατοκρατούμενο Μοναστηράκι, όπου έκανε το ντεμπούτο του το περασμένο Σάββατο το αδελφάκι του «Greco’s prj». Ακριβώς πάνω στην πλατεία, το «The Greco’s sea prj» φαίνεται ωραία περίπτωση: το μεν ντεκόρ με την υπογραφή της Toom Tran δίνει το στίγμα με το ξύλινο «καραβίσιο» πάτωμα, τα λευκά δίκτυα που κρέμονται από το ταβάνι και τα θαλασσινά μοτίβα στους τοίχους, η δε κουζίνα, σε επιμέλεια των 2Eaters (aka Αθηναγόρας Κωστάκος και Θεοδόσης Κακούτης), με σεφ τον Χριστόφορο Ιωακείμ, πατάει στην έννοια του ψαρο-μεζεδοπωλείου, βλέποντάς τη με σύγχρονη ματιά.

«Τhe Greco’s sea prj»: Και το Μοναστηράκι… θαλασσινό - εικόνα 2

Ο δίσκος με τα διάφορα βαζάκια (ανάμεσά τους λευκός ταραμάς με λεμόνι κονφί, τυροπικάντικη με καρύδια και πάπρικα και παντζαροσαλάτα με αφρό σκορδαλιάς) αποδίδει παιχνιδιάρικα μια παράδοση που χαιρεται κανείς να ξαναβρίσκει. Μετά αναλαμβάνουν τηγανητό γαριδάκι με σιμιγδάλι και σουμάκ, κεφτέδες με μπακαλιάρο, ταρτάρ τσιπούρας, κουσκουσάκι με μύδια, κοκκινόψαρο με κρεμμυδάκια, κάπαρη, ελιές και σάλτσα ντομάτας, τραγανό λαβράκι με μύδια τσιγαριαστά και πολλά ακόμη. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Πλατεία Μοναστηρακίου 5, 2155452640.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Bruno Verjus για δύο μοναδικά βράδια στο 'Elements'

Το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Canaves Epitome' φιλοξενεί τον σημαντικό σεφ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/07/2024

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.

Zillers

Σε νέα τροχιά το αγαπημένο εστιατόριο των Αθηναίων με νέο σεφ τον Βασίλη Ρούσσο, πρέπει να ξεκαθαρίσει τον fine dining χαρακτήρα του και να μπει πιο τολμηρά στη σκηνή της Αθήνας.