Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη

Αυτός ο Ιούνιος ψήνει Striplοin, χαζεύει τα κύματα, βγαίνει στην αυλή, βλέπει από τα ψηλά την πόλη και σε βάζει σε κλίμα νησιού.

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη

Αυτός ο Ιούνιος ψήνει Striplοin, χαζεύει τα κύματα, βγαίνει στην αυλή, βλέπει από τα ψηλά την πόλη και σε βάζει σε κλίμα νησιού.

Και πάλι «Grill» στον Αστέρα

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 1

Το παλιό «Grill Room» του «Astir Palace» στη Βουλιαγμένη αναβιώνει ως «Grill Steak House». Στη νέα συνταγή, η φοβερή βεράντα συνδυάζεται με κρέατα από την Αμερική, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά (Black Angus rib eye, ΝΥ striploin βίσονα, καρέ αρνιού κ.ά.), ενώ δεν λείπουν και θαλασσινές προτάσεις, όπως σολομός ή αστακός, κι αυτοί ψημένοι σε φούρνο Josper.

Ανανεωμένο «TGI Friday’s» στη Μαρίνα Φλοίσβου

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 2

Σε νέο χώρο, ανοίγει από το πρωί για καφέ κάτω από τις ομπρέλες, και συνεχίζει με τις γνωστές του σπεσιαλιτέ (πλούσιες σαλάτες, burgers, Jack Daniels’ steak και πολλά ακόμη) και χάζι στη θάλασσα αλλά και… στην κουζίνα, που πλέον είναι ανοιχτή και ορατή από κάθε σημείο του. Μετά το ηλιοβασίλεμα, θα πιείτε τα κοκτέιλ σας και στο εξωτερικό μπαρ.

«Bella Vespa» στην αυλή

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 3

Το bar-restaurant της Γλυφάδας βγήκε έξω για το καλοκαίρι, συνδυάζοντας νέα πιάτα ιταλικής κατεύθυνσης από τον Βαγγέλη Λεούση (ριζότο με παντζάρι με ελαιόλαδο και καπνιστό χέλι, καρπάτσιο μόσχου σε κρούστα από πιπεριές με λαδολέμονο τρούφας, pudding σελινόριζας με πίκλα από κρεμμύδι εσαλότ και αγγούρι τουρσί κ.ά.). Τα επίσης νέα κοκτέιλ είναι του Γιάννη Γεωργακάκη.

Ανοιχτή «Veranda»

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 4

Το roof top του «Metropolitan» βλέπει την πόλη από ψηλά και προτείνει μεσογειακά και ελληνικά πιάτα με την επιμέλεια του Michel Roux –σεφ είναι ο Ηλίας Καριώτογλου– κάτω από τα αστέρια: φέτα σε φύλλο κρούστας, καρπούζι, σάλτσα από μέλι με μαύρο σουσάμι, «Picanha a la minute» με φρέσκια πάστα, πουρέ ελιάς, ντοματίνια κονφί και κάππαρη τηγανητή κ.ά.

Comeback για το «Αμμος»

Καλοκαιρινά νέα από τη Μαρίνα Φλοίσβου μέχρι το Πόρτο Ράφτη - εικόνα 5

Επέστρεψε στο προνομιακό –ακριβώς μπροστά στη θάλασσα– πόστο του, στο Πόρτο Ράφτη με νησιώτικο στλ, χαρούμενη διάθεση και, μαζί τους, ριζότο του ψαρά, λιγκουίνι με θαλασσινά και φρέσκια ντομάτα και λαβράκι στη λαδόκολλα με λαχανικά ατμού, χωρίς να ξεχνάει κι ένα ψαρονέφρι με μαύρη μπίρα και μουστάρδα –και όχι μόνο–, για όσους προτιμήσουν κρέας.

Περισσότερες πληροφορίες

TGI Fridays

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Bella Vespa

Κύπρου 11, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/05/2024

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.