Ένα καινούργιο café-bar-resto στήνει διάφορους μικρόκοσμους στη μονοκατοικία του Νέου Ψυχικού όπου παλιότερα βρίσκαμε το «Λωτό».
Το νέο στέκι του Νέου Ψυχικού είναι χωρισμένο σε διάφορες γωνιές, με κλασική αύρα στο ντεκόρ του και μια μπάρα με χρώματα που τα λες Βαρκελώνης, όπου βρίσκει κανείς τον πληθωρικό και γεμάτο ιδέες Δημήτρη Παπαϊωάννου να φτιάχνει κοκτέιλ, εναλλάσσοντας τεχνικές, αρωματικά βότανα, και ενδιαφέροντα παλαιωμένα αποστάγματα που περιμένουν υπομονετικά στα βαρελάκια τους. Το Αrapaho, π.χ., με Pisco αρωματισμένο με περουβιανά βότανα, με μέλι, αρώματα μήλου και αχλαδιού, και αφρό από τσάι του βουνού, είναι αφιερωμένο στην ομώνυμη φυλή ινδιάνων των Άνδεων.
Η μικρή το δέμας προς το παρόν κουζίνα του Σίμου Τριανταφύλλου προτείνει ελαφριά πιάτα με λάτιν αναφορές, όπως το συμπαθητικό σεβίτσε από μυλοκόπι ή σολομό με τόνους passion fruit ή η δροσερή, ευχάριστη σαλάτα με γαρίδες, κινόα, κάσιους, καλαμπόκι, και περουβιανό κουνουπίδι, μπορείς πάντως να καθίσεις και για ένα ποτήρι κρασί βάζοντας δίπλα του προσούτο από τη salumeria που βρίσκεται στο μπροστινό κομμάτι του μαγαζιού και βλέπει στο πράσινο του μπροστινού κήπου ή κάποια από τα τυριά του τρόλεϊ που έρχεται στο τραπέζι σου (γαλλικό κατσικίσιο, πεκορίνο με τρούφα, μαστιχοτύρι Άνδρου, ισπανικό cabrales, ελβετικό tete de moine κ.ά.). Σε ένα πολύ γνωστό σημείο πάνω στη Δημητρίου Βασιλείου (έχει πάρει τη θέση του παλιού «Λωτού»), το «El Jiron» είναι ένα cafe-bar με ωραία vibes κι ευγενικό σέρβις, που ήδη γεμίζει όλες τις ώρες^ δεν θα ήταν όμως άσχημο να διερευνήσει/εξελίξει περισσότερο την κατεύθυνση του φαγητού. Θα κέρδιζε πόντους.