Βγαίνει στο χαλαρό, προικισμένο με μπόλικο πράσινο κήπο της μονοκατοικίας που το στεγάζει, με νέα πιάτα, συντονισμένα με την εποχή, δίπλα στα οποία, πλέον, αν θέλεις, βάζεις και κάποιο κοκτέιλ.
Αν κάνει λίγη ψύχρα μπορείς να κάτσεις στο ξύλινο τζαμωτό «περίπερο» που βλέπει από τα παράθυρά του τις φουντωτές φυλλωσιές, αλλά ήδη στο «Chefi the Restaurant», στο Χαλάνδρι, ο κήπος έχει πάρει τη σκυτάλη και το δείπνο έχει για φόντο τη συκιά και τα κυπαρίσσια, με έναν ξύλινο φράχτη από τη μία και πέτρινη μάντρα από την άλλη, που μαζί με τη χαμηλόφωνη μουσική σε βάζουν σε διάθεση εξοχικού relaxing. Σχεδόν ξεχνάς ότι παραδίπλα υπάρχουν πολυκατοικίες.
Ο Αλέξανδρος Κοσσυβάκης κινείται πάντα στο ρυθμό μιας μεσογειακής, διάστικτης με διεθνείς αναφορές κουζίνας που φλερτάρει πού και πού και με την Άπω Ανατολή, συσχετίζοντας κλασικά και σύγχρονα στοιχεία και ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής. Ανάμεσα στις συνταγές που ντεμπουτάρισαν πριν από καμιά δεκαριά μέρες θα βρείτε sashimi styled σολομό με σόγια και μέλι, horseradish, κινόα και μους ταραμά, ένα καλαμάρι σε ελαφρύ ριζότο Thai curry, με πέστο βασιλικού και σαφράν, αλλά και ανάλαφρα κανελόνι καβουριού με αβοκάντο, αγγούρι, βινεγκρέτ εσπεριδοειδών ή έναν ντάκο σε... remix, με γκασπάτσο ντομάτας, καρπούζι, ταπενάντ ελιάς, ξινομυζήθρα και ελαιόλαδο φρέσκου δυόσμου.
Περνώντας στα καινούργια κυρίως πιάτα που απλώνονται στον καμβά του σεφ, θα συναντήσετε κοτόπουλο σχάρας με νιόκι πατάτας, πεπερονάτα και ελαφριά σος μαριναρισμένης ντομάτας και φρέσκων μυρωδικών, χοιρινό φιλέτο, στη σχάρα κι αυτό, με κροκέτα μελιτζάνας, σελινόριζα, χόρτα και ντρέσινγκ θυμαριού, αλλά και μοσχαρίσια φιλετάκια με πουρέ μανιταριών, μπριάμ λαχανικών, μαρμελάδα κρεμμυδιού και horseradish. Πλέον μάλιστα, η καλοκαιρινή συνταγή του «Chefi» εμπλουτίζεται με κοκτέιλ: Pink Martini, Appletini, Mojito, Caipirinha, Daiquiri μάνγκο, φράουλα ή ροδάκινο, παγωμένη Margarita με λάιμ ή τζίντζερ…
Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774.
Oλα... φράουλα
Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο τα αφιερώματα στην κουζίνα του εστιατορίου του Χαλανδρίου, κι αυτή η εβδομάδα δεν αποτελεί εξαίρεση: αγαπημένες, γλυκοφάγωτες και με αντιοξειδωτική δράση, οι φράουλες κάνουν τις πιρουέτες τους προσθέτοντας την κόκκινη πινελιά τους σε όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα του ειδικού μενού που θα σερβιριστεί την Τετάρτη 25/5.
Την αρχή θα κάνουν ένα γκασπάτσο φράουλας με αβοκάντο και καβουρόψιχα κι ένα ταμπουλέ φράουλας με κινόα, προσούτο, ανθότυρο και βινεγκρέτ φράουλας, και ακολουθούν ριζότο –τι άλλο;– φράουλας με πράσινα σπαράγγια και σαλάμι Λευκάδος και χοιρινό φιλέτο με σος φράουλας και μπαλσάμικο, με μουσελίν ανοιξιάτικου αρακά και ψητή μελιτζάνα. Το επιδόρπιο παίζει κι εκείνο στο ίδιο τερέν: είναι τσίζκεϊκ φράουλας με φεγιεντίν και νιφάδες Gianduja. Το κόστος του φραουλο-εμπνευσμένου μενού είναι € 30 το άτομο.