Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά

Ένα πολύ όμορφο και φροντισμένο εστιατόριο, με έμπειρο Ιταλό μάγειρα, ολόφρεσκα υλικά, ωραία πίτσα και πολύ καλά πιάτα με κρέας συν value for money τιμές και σοφιστικέ ατμόσφαιρα.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά

Ένα πολύ όμορφο και φροντισμένο εστιατόριο, με έμπειρο Ιταλό μάγειρα, ολόφρεσκα υλικά, ωραία πίτσα και πολύ καλά πιάτα με κρέας συν value for money τιμές και σοφιστικέ ατμόσφαιρα.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά - εικόνα 1

Mόλις 20 ημέρες λειτουργεί το πολύ εντυπωσιακό ιταλικό wine restaurant «Enoteca da Salvatore» στη Γλυφάδα, με «δράστες» τους συνιδιοκτήτες του «Sale Bianco» και επικεφαλής της κουζίνας το γνωστό σεφ Salvatore Antolina, και σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητο αφού επιβάλλει την παρουσία του «στο δρόμο με τις καφετέριες» με το μαύρο λαμπερό χρώμα που γίνεται ακόμα πιο λαμπερό το βράδυ από τον άπλετο φωτισμό. Λαμπερό μαύρο χρώμα και στη σάλα, μόνο που εδώ focal point είναι το αστραφτερό μπαρ, με τη βιτρίνα των αλλαντικών και των τυριών υπό γωνία να ορίζεται σαφώς από μια πλατιά χρυσή μπορντούρα.

Πάνω από το μπαρ, τα ποτήρια αντανακλούν το φως και τα μπουκάλια συμπληρώνουν τη λάμψη του χώρου. Ο μακρύς βελούδινος καναπές στο πράσινο του ζαφειριού, στο κάτω μέρος της σάλας, οι ανοιγόμενες τζαμαρίες ολόγυρα, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της οροφής που αποσύρεται για να μπει μέσα ο ουρανός, μαζί με τις ατέλειωτες σειρές φωτάκια, ολοκληρώνουν το θεατρικό, εντυπωσιακό σκηνικό. Απαλή νότα, τα δύο αναρριχητικά ρυγχόσπερμα με τα λευκά αρωματικά ανθάκια τους, τυλιγμένα στις κεντρικές κολόνες.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά - εικόνα 2

Το μενού ακολουθεί την ιταλική κλασική κουζίνα με όλα τα γνωστά antipasti, τις σαλάτες, τα ζυμαρικά (σε ξεχωριστή κατηγορία η πάστα με θαλασσινά) και τις πίτσες. Κάνει όμως τη διαφορά, αφού η pasta fresca παίζει καθοριστικό ρόλο, η πίτσα είναι με πραγματικά λεπτή και κριτσανιστή ζύμη (υπάρχει και με παχύτερη ζύμη τύπου foccacia για τους εραστές του είδους), ενώ οι πολλές προτάσεις για εξαιρετικά κρεατικά με ενδιαφέρουσες κοπές και ράτσες (Black Angus Gold Label, Chianina Toscana κ.λπ.), κάτι ασυνήθιστο για ένα τυπικό ιταλικό εστιατόριο, ανεβάζουν επίπεδο στο μενού και σίγουρα θα κάνουν καριέρα στην ατζέντα των κρεατοφάγων, αφού μάλιστα ψήνονται στα κάρβουνα σε ειδικό φούρνο από την Ισπανία. Όλα τα υλικά είναι φρέσκα, τα τυριά, τα αλλαντικά, ακόμα και το αλεύρι για την pasta fresca έρχονται από την Ιταλία, τα πάντα είναι χειροποίητα και φτιαγμένα στην κουζίνα.

Enoteca da Salvatore: Ένα wine restaurant που μιλάει ιταλικά - εικόνα 3

Αρχίσαμε με σαλάτα γκοργκοντζόλα με κόκκινα σταφύλια, ρόκα, κουκουνάρι, γαλλική σαλάτα και σος μελιού – μια εξαιρετική σύνθεση με φίνα γευστική ισορροπία αλμυρού-γλυκού-πικάντικου και ωραίες υφές. Απολαύσαμε πίτσα με προσούτο και φρέσκια ρόκα, με ανάλαφρη γεύση και πολύ λεπτή, πολύ τραγανή ζύμη και νόστιμο ριζότο θαλασσινών με ζουμερές γαρίδες, που θα κέρδιζε πόντους αν ήταν πιο χυλωμένο. Τα χορταστικά τορτελόνι con Salciccia e Pomodoro (χειροποίητα ζυμαρικά γεμιστά με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και κόκκινη πιπεριά με σάλτσα ντομάτας με λουκάνικα) ζητούσαν περισσότερο τυρί στη γέμιση και οι ταλιατέλες με γαρίδες και τρούφα αγαπήθηκαν από τους οπαδούς μιας πλούσιας βουτυράτης σάλτσας.

Στα κρεατικά, η Tagliata di Manzo με ψητά λαχανικά μας ικανοποίησε με το άψογο ψήσιμο, το σωστό πάχος της κάθε φέτας, το σωστό άρτυμα μόνο με χοντρό αλάτι και τη βαθιά νοστιμιά. Mια σούπερ ενημερωμένη wine list με 180 ετικέτες από τον ελληνικό, τον ιταλικό και το γαλλικό αμπελώνα συνοδεύει τα μενού, ενώ στο μπαρ, σχεδόν μια αυτόνομη οντότητα, μπορείς να καθίσεις για να φας και να πιεις το κρασί σου (8 κρασιά προσφέρονται και με το ποτήρι) και φυσικά το κοκτέιλ σου με μουσική από DJ (chill out, lounge) τα παρασκευοσαββατοκύριακα.

Περισσότερες πληροφορίες

Enoteca da Salvatore

Zησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.