«Ψαρώσαμε»: στη Γλυφάδα, σαν σε νησί

Διάλεξε το δρόμο της ψαροσύνης ο Άρης Χατζόπουλος, κι έστησε ένα καινούργιο, περιποιημένο θαλασσινό στέκι, κλασικό στις προτάσεις του, οικονομικό κι έξτρα φιλικό.

«Ψαρώσαμε»: στη Γλυφάδα, σαν σε νησί

Διάλεξε το δρόμο της ψαροσύνης ο Άρης Χατζόπουλος, κι έστησε ένα καινούργιο, περιποιημένο θαλασσινό στέκι, κλασικό στις προτάσεις του, οικονομικό κι έξτρα φιλικό.

«Ψαρώσαμε»: στη Γλυφάδα, σαν σε νησί - εικόνα 1

Μέχρι πρόσφατα φλέρταρε με το κρέας, αλλά τελικά τον κέρδισε η θάλασσα. Ο Άρης Χατζόπουλος του θρυλικού «Εl Pecado» μετέτρεψε την πρώην «Grilleria» της οδού Πανδώρας σε ένα μοντέρνο θαλασσινό μεζεδοπωλείο/ταβέρνα – η σκηνογραφία άλλαξε κι οι πικάνιες έδωσαν τη θέση τους σε μπαρμπούνια, φαγκριά και σαργούς. Το «Ψαρώσαμε», που άνοιξε πριν από περίπου ένα μήνα τις πόρτες του, σε βάζει στο κλίμα με γλομπάκια κρεμασμένα από χοντρό σχοινί, ένα κολάζ από ξύλινα τελάρα σε ρόλο ραφιών, υπόλευκα τραπεζοκαθίσματα που στρώνονται τόσο μέσα όσο κι έξω στο ξύλινο ντεκ, το οποίο έχει «περιχαρακωθεί» με λουλουδιασμένα γλαστρο-τενεκεδάκια δίνοντας μια ανοιχτόκαρδη αίσθηση ταβέρνας σε νησί.

Η βιτρίνα με την ψαριά της ημέρας έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση, δίπλα στην είσοδο –δώστε βάση και στα μεγάλα ψάρια, γιατί έχουν πολύ καλές τιμές (€ 54 το κιλό για ΑΑΑ κατηγορίας)–, ενώ ο κατάλογος κρύβει μια ικανή συλλογή από προτάσεις, από όστρακα και ιδέες για ουζο-τσιπουρο-μεζεδοκατάσταση μέχρι ζυμαρικά με αύρα θαλασσινή.

Εμείς ξεκινήσαμε με την πολίτικη σαλάτα (€ 4,20) που έχει ξιδάτη αίσθηση κρατώντας ταυτόχρονα τον τραγανό της χαρακτήρα και λευκή ταραμοσαλάτα με κρεμώδη υφή (€ 4) και συνεχίσαμε με μια «παρέα» τηγανητών: καλοκαμωμένους ντοματοκεφτέδες με διάφορα μυρωδικά (€ 4,50), που τους ευχαριστιέσαι, αρκετά αλμυρούτσικους μπακαλιαροκεφτέδες (€ 5,90), που πάνε ωραία με ένα τσιπουράκι, αλλά και φιλεταρισμένες, σωστά παναρισμένες κουτσομούρες (€ 11) και τροφαντή, γευστική καραβιδόψιχα (€ 12,80), στεγνοτηγανισμένη και αυτή, χωρίς περιττές λαδίλες. Μετά το τηγάνι, μπορείτε να περάσετε και στα κάρβουνα με σαρδέλες, καλαμάρια, χταπόδι και να… συνεχίσετε να «ψαρώνετε» οικειοθελώς μέχρι την ώρα του γλυκού, που κι αυτό ακολουθεί κλασική οδό, με μπισκοτόγλυκο και ευχάριστη πορτοκαλόπιτα.

Ρίχνουν αγκίστρι:

«Ψαρώσαμε»: στη Γλυφάδα, σαν σε νησί - εικόνα 2

Μαρινάτο λαβράκι
Ορεκτικότατο, με μπόλικο λαδολέμονο (€ 6,50), Greek styled, είναι ωραίος μεζές. Kι αν θέλετε να προχωρήσετε κι άλλο στο δρόμο της μαρινάτας, υπάρχει και κλασικός, κλασικότατος γαύρος και μαρινάτες γαρίδες.

«Ψαρώσαμε»: στη Γλυφάδα, σαν σε νησί - εικόνα 3

Πετροσωλήνες Χαλκίδας
Πιάτο απλό και ισορροπημένο, έχει ήδη γίνει χιτ. Όταν υπάρχουν, έρχονται σε τσίγκινο πιατάκι με σάλτσα μουστάρδας, που είναι αισθητή μεν, δεν τις σκεπάζει δε, και συντονίζεται με το θαλασσινό τους χαρακτήρα (€ 12,50).

«Ψαρώσαμε»: στη Γλυφάδα, σαν σε νησί - εικόνα 4

Ζυμαρικά με θαλασσινά
Σε σχέση με τα λιγκουίνι με τόνο και ντοματίνια (€ 10, 80), που ήταν σωστά βρασμένα αλλά κάπως άτονα γευστικά, προτιμώ το σχετικά ελαφρύ, νόστιμο και αρωματικό, κριθαράκι με γαρίδες (€ 10,50).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες μετά μουσικής στη Σίφνο

Ξεκινώντας από την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου, το εστιατόριο του NŌS Hotel &Villas σου προτείνει 4 μουσικές βραδιές και υπόσχεται ένα Σιφνιώτικο καλοκαίρι που εγείρει όλες τις αισθήσεις

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/07/2024

Ο Bruno Verjus για δύο μοναδικά βράδια στο 'Elements'

Το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Canaves Epitome' φιλοξενεί τον σημαντικό σεφ.

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.