«Ramino»: Ιταλία στα... χάλκινα

Λιλιπούτειο, προσιτό, ανοιχτόκαρδο, το τελευταίο τέκνο του Ομίλου Καστελόριζο, στην οδό Μεταξά στη Γλυφάδα, ανοίγει τα χαρτιά του με ζεστές χάλκινες αποχρώσεις και ιταλικό φαγητό με έμφαση στην πίτσα και τα ζυμαρικά.

«Ramino»: Ιταλία στα... χάλκινα

Λιλιπούτειο, προσιτό, ανοιχτόκαρδο, το τελευταίο τέκνο του Ομίλου Καστελόριζο, στην οδό Μεταξά στη Γλυφάδα, ανοίγει τα χαρτιά του με ζεστές χάλκινες αποχρώσεις και ιταλικό φαγητό με έμφαση στην πίτσα και τα ζυμαρικά.

«Ramino»: Ιταλία στα... χάλκινα - εικόνα 1

Ramino στα ιταλικά λένε το παιχνίδι της τράπουλας που εμείς ξέρουμε ως ραμί, λένε όμως το μικρό χάλκινο σκεύος (rame είναι ο χαλκός), και ήδη από το ντεκόρ του το ομώνυμο τέκνο του Ομίλου Καστελόριζο προτιμά τη δεύτερη σημασία σε σχέση με τους άσους και τους ρηγάδες. Μια συστοιχία από χαλκοσωλήνες-φωτιστικά ξεπροβάλλουν ανάμεσα στις... φυλλωσιές της πέργκολας του ταβανιού, χάλκινα κατσαρολάκια έχουν τοποθετηθεί στα ράφια της ανοιχτής κουζίνας σ’ αυτό το μικρό, καθημερινό ιταλικό εστιατόριο που, ντυμένο με αποχρώσεις της σκουριάς, ξύλο και καφε-κόκκινα τούβλα, ακούει «Volare» και «Felicita», σε υποδέχεται με Aperol Spritz και ανοιχτόκαρδο σέρβις και βγάζει ζεστή, φιλική αύρα. Μπορείς να καθίσεις είτε στα λίγα τραπέζια που βρίσκονται μέσα, είτε έξω σε ένα μικρό ντεκ στη Μεταξά ακριβώς δίπλα στο «Mezze», ενώ υπάρχει και το... μεταίχμιο, δύο cosy γωνιές στα παράθυρα δεξιά και αριστερά της εισόδου, σε στιλ εξωστρεφούς πάγκου.

«Ramino»: Ιταλία στα... χάλκινα - εικόνα 2

Παίρνοντας στα χέρια σας τον κατάλογο του «Ramino» (την επιμέλεια της κουζίνας έχει ο Χαράλαμπος Κουντούρης, ενώ chef de cuisine είναι ο Χρήστος Γιατράκος) θα βρεθείτε μπροστά σε συνταγές που κινούνται σε ρυθμό τρατορίας, κλασικές στην πλειονότητά τους, υπάρχουν όμως και πιο σύγχρονα στοιχεία. Το vitello tonnato κάνει δυνατή αρχή, με μια χοντρούτσικη φέτα ωραία ψημένου μοσχαριού, καππαρόκουμπα και ψιλό ραπανάκι, και μια πλούσια, χωρίς να γίνεται υπερβολική, σάλτσα τόνου, ενώ, μένοντας στα ορεκτικά, και τα νιόκι –τα δοκίμασα με σολομό– ανάλαφρα, σκέτος αφρός, είναι πραγματικά από τα χιτ και μπορείτε να τα ζητήσετε και ως κυρίως πιάτο. Τα κεφτεδάκια φούρνου με καπονάτα μελιτζάνας, από την άλλη, τα βρήκα λίγο μπλεγμένη περίπτωση. Το γλυκόξινο σιτσιλιάνικο «μπριάμ» λειτουργεί σαν κάτω στρώση, ενδιάμεσα βρίσκονται τα κεφτεδάκια και από πάνω ρόκα και coppa (ιταλικό αλλαντικό), τα οποία τελικά μοιάζουν ασύνδετα με το μαγειρευτό κομμάτι του πιάτου.

«Ramino»: Ιταλία στα... χάλκινα - εικόνα 3

Στην πίτσα (μπορείτε να πάρετε και take away), διαλέξαμε την εκδοχή με το προβολόνε και το μαύρο βαλσαμικό και λάδι μαύρης τρούφας κι ήταν καλοφτιαγμένη με ωραίο ζυμάρι. Τα χειροποίητα ραβιόλι μανιταριών με πέστο κολοκυθιού και μυρωδικά είναι ελαφριά κι ήρθαν σωστά βρασμένα, πλην όμως θα ήταν καλύτερα με λίγη ένταση, λίγο έξτρα νεύρο. Αν θέλετε κάτι πιο πληθωρικό γευστικά, θα σας παραπέμψω στο νόστιμο ριζότο τεσσάρων τυριών με καπνιστή πάπρικα και λεμόνι. Μου άρεσε κι η ιδέα των goji berries που, εμβαπτισμένα σε Μarsala, συνοδεύουν το τιραμισού στο τέλος.

Αγγ. Μεταξά 36, Γλυφάδα, 2108944430.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες μετά μουσικής στη Σίφνο

Ξεκινώντας από την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου, το εστιατόριο του NŌS Hotel &Villas σου προτείνει 4 μουσικές βραδιές και υπόσχεται ένα Σιφνιώτικο καλοκαίρι που εγείρει όλες τις αισθήσεις

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/07/2024

Ο Bruno Verjus για δύο μοναδικά βράδια στο 'Elements'

Το βραβευμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου 'Canaves Epitome' φιλοξενεί τον σημαντικό σεφ.

Οι -πραγματικοί- σεφ και restaurateurs από την τρίτη σεζόν του Τhe Bear

Η λίστα με όλα εκείνα τα πρόσωπα του σύμπαντος της γεύσης που κάνουν παρέα στον Carmy και τους δικούς του, στο νέο κύκλο της δημοφιλούς σειράς.

Το 'Gallina' για τους επόμενους δύο μήνες στο 'Domes Zeen Chania'

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κουκακίου θα σερβίρει για το καλοκαίρι το μενού του και στο ξενοδοχείο των Χανίων.

4 αστέρια με concept στο "Nana Princess" στην Κρήτη

Όταν ο 3άστερος σεφ Thomas Bühner παραδίδει μαθήματα γαστρονομικούconcept, στο γκουρμέ εστιατόριο "Eternal Blue" στη Χερσόνησο που η κουζίνα του λάμπει.

Τα nice n easy χαρίζουν γεύση στον Πύργο του Πειραιά με τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ

Ο δημοφιλής όμιλος gourmet και bio-healthy εστιατορίων παρουσιάζει τέσσερα διαφορετικά κόνσεπτ στο εμβληματικό τοπόσημο που ατενίζει το μεγάλο λιμάνι από ψηλά.

Astakos

Από τα μεγάλα σουξέ της χρονιάς η γαστροταβέρνα δίπλα στους πάγκους των ψαράδων της Γλυφάδας, πρέπει να ανασκουμπωθεί και να ανεβάσει στροφές για να πιάσει τις επιδόσεις που δοκιμάζαμε το Μάρτιο.