«Εnoteca da Salvatore»: Oινο-φιλική Ιταλία

Ένα καινούργιο wine-restaurant, πάντα με ιταλική κουζίνα, δημιούργησε μαζί με δύο φίλους η ομάδα του «Sale Bianco» στην οδό Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα.

«Εnoteca da Salvatore»: Oινο-φιλική Ιταλία

Ένα καινούργιο wine-restaurant ανοίγει τις πόρτες του αυτές τις ημέρες στην οδό Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα. Μοντέρνο, άνετο, το «Εnoteca da Salvatore» που δημιούργησε μαζί με δύο φίλους η ομάδα του «Sale Bianco», που έχει ήδη κλείσει έξι χρόνια στη Μάρκου Μπότσαρη, κινείται όπως και το δημοφιλές αδερφάκι του σε ιταλικό τερέν.

Με επικεφαλής πάντα τον Salvatore Andolina, η κουζίνα είναι πιο εκτενής σε προτάσεις (ποικιλία σε σαλάτες, πίτσες, φρέσκα ζυμαρικά, και έμφαση στα κρεατικά, από ταλιάτα και Bistecca Fiorentina Chianina μέχρι rib eye από Black Angus και Τοmahawk) και σε τετ-α-τετ με μια φιλόξενη μπάρα για κοκτέιλ και, ως enoteca, μεγάλο οινικό ρεπερτόριο: η λίστα φτάνει τις180 ετικέτες από τον ιταλικό, το γαλλικό και τον ελληνικό αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Enoteca da Salvatore

Zησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
14/05/2024

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).