7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ

Είτε είσαι αμερικανο-θρεμμένος, είτε θέλεις να δοκιμάσεις εκείνη την ψητή γαλοπούλα με την κράνμπερι σος που στις τηλεοπτικές σειρές φαίνεται πολύ λαχταριστή, την Πέμπτη 26/11 θα δώσεις ραντεβού με την αμερικάνικη παράδοση…

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ

Είτε είσαι αμερικανο-θρεμμένος, είτε θέλεις να δοκιμάσεις εκείνη την ψητή γαλοπούλα με την κράνμπερι σος που στις τηλεοπτικές σειρές φαίνεται πολύ λαχταριστή, θα δώσεις ραντεβού με την αμερικάνικη παράδοση…

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 1
Στο «Νice ‘n’ Easy» μπορείτε να (προ)παραγγείλετε και ολόκληρη γαλοπούλα

Στο «Νice ‘n’ Easy»
Στο ειδικό για την ημέρα set menu (€ 27 το άτομο) που θα σερβίρεται τόσο στο Κολωνάκι όσο και στην Κηφισιά φιγουράρουν βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τραγανό προσούτο, ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας, λαχανάκια Βρυξελλών με τραγανό μπέικον, γέμιση από κάστανα και κράνα σε σάλτσα ψητού και μηλόπιτα με παγωτό. Εκτός αυτού όμως, κατόπιν παραγγελίας, μπορείτε να χαρείτε με την παρέα σας ή την οικογένειά σας ένα γεύμα με ολόκληρη γαλοπούλα, την οποία, ακολουθώντας την πιο «σπιτική» παράδοση θα την κόψετε μόνοι σας.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 2
H pecan pie του «Mama Roux South»

Στο «Mama Roux South»
Στο εστιατόριο της Γλυφάδας τηρούν το έθιμο με μια καπνιστή Low & Slow γαλοπούλα η οποία θα έχει περάσει έξι ώρες στο smoker τους και η οποία θα εμφανιστεί πλαισιωμένη με σος κράνμπερι, πουρέ πατάτας με άρωμα μαύρης τρούφας, καρότα και χόρτα γλασέ. Μαζί της, στο μενού της ημέρας, θα βρίσκονται σαλάτα με ψητή κολοκύθα, baby σπανάκι, ξινομυζήθρα, ρόδι, σχοινόπρασο και ψητά φουντούκια, και για το τέλος, pecan pie με παγωτό μπανάνα. Το μενού κοστίζει € 25 το άτομο και με κρασί/κοκτέιλς € 37 το άτομο.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 3
Και το «Chefi the restaurant» στο ρυθμό της αμερικάνικης γιορτής

Στο «Chefi the restaurant»
Πνεύμα αμερικάνικου Thanksgiving διαπνέει και το μενού του εστιατορίου του Χαλανδρίου (€ 30 το άτομο): βελουτέ κολοκύθας, με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, ρόδι και jamon Iberico, ψητή γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, σταφίδες και κάσιους με σος κράνμπερι, γλυκοπατάτα, μαρμελάδα κρεμμυδιού και λαχανικά, αλλά και μηλόπιτα με παγωτό βανίλια και σος καραμέλα.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 4
Ο μπουφές του «Βυζαντινού» θα στρωθεί γιορτινά

Στο «Βυζαντινό»
Η ευγνωμοσύνη για τα καλά της χρονιάς, κατά την αμερικάνικη συνήθεια, εκφράζεται στο εστιατόριο του «Hilton», την Πέμπτη 26/11, όπως κάθε χρόνο, πάνω από πλούσιο μπουφέ με σαλάτες, θαλασσινά, χοιρινό καρέ, αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσιο φιλέτο και πολλά ακόμη, με την ψητή γαλοπούλα στο επίκεντρο, μαριναρισμένη με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου. Κλασικοί της συνοδοί, gravy, σάλτσα κράνμπερι, καραμελωμένες γλυκοπατάτες… Και μετά, άπειρα γλυκά, ανάμεσα στα οποία και οι απαραίτητες pumpkin pies και μηλόπιτες.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 5
Η γαλοπούλα θα πρωταγωνιστεί στο Thanxgiving μενού του «La Suite Lounge»

Στο «La Suite Lounge»
Για την Πέμπτη 26/11 το εστιατόριο του «St. George Lycabettus» έχει στο πρόγραμμα γεύσεις άμεσα συνδεδεμένες με την αμερικάνικη γιορτή των Ευχαριστιών. Στο μενού (€ 34 το άτομο με κρασί) θα συναντήσετε κολοκυθόσουπα με ξινόκρεμα, φρέσκα πράσινα σαλατικά με καλαμπόκι και βινεγκρέτ μπαλσάμικο, ψητή γαλοπούλα με γέμιση, πατάτες, μπρόκολο, σάλτσα κράνμπερι και gravy, και μηλόπιτα με παγωτό.

7 σημεία για να γιορτάσεις την Ημέρα των Ευχαριστιών κι εδώ - εικόνα 6

Στο «Ιt»
Στο cosy σποτ της Σκουφά είτε μεσημέρι είτε βράδυ μπορείτε να διαλέξετε κάποια από τα πιάτα που φτιάχνει η κουζίνα για όσους θέλουν να πουν τα «ευχαριστώ» τους. Οι έξτρα επιλογές της ημέρας είναι σούπα γλυκοπατάτας με ξίγαλο, κόλιανδρο και προσούτο, σιγοψημένη πατάτα με τσένταρ, μπέικον, φρέσκο θυμάρι και ξινόκρεμα, πράσινη σαλάτα με φιλέτο γαλοπούλας, φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση, πουρέ γλυκοπατάτας και μύρτιλα, και τσιζκέικ κολοκύθας.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

IT Restaurant

Σκουφά 29, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.