6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα

Από μικρό, αναζωογονητικό τσίμπημα που μουδιάζει ελαφρώς το στόμα μέχρι κάψα που εκρήγνυται σαν βόμβα: έξι και να καίνε...

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα

από μικρό, αναζωογονητικό τσίμπημα που μουδιάζει ελαφρώς το στόμα μέχρι κάψα που εκρήγνυται σαν βόμβα: έξι και να καίνε...

Το Άδανα Κεμπάπ

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 1

…του «Μπάρμπα Αλέξη» (σε Κηφισιά, Ρέντη, Νέα Χαλκηδόνα) είναι πολύ καλό, ζουμερό, διάχυτα πικάντικο, όπως του πρέπει, κι έρχεται πάνω σε χειροποίητη πίτα, μαζί με κρεμμύδι πασπαλισμένο­ με σουμάκ. Δυνατή περίπτωση.

Η σάλτσα Hotcha

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 2

…στο «Food Mafia». Φτιάχνεται με bhut jolokia (από τις πιο καυτερές πιπεριές του πλανήτη) και με μία σταγόνα βγάζεις φωτιές. Ο Ηλίας Σκουλάς τη βάζει στα τάκος με ψητή αστακοουρά που φτιάχνει, αλλά μπορείτε να την αγοράσετε και για το σπίτι.

Το σουτζούκι Αδάνων τηγανιά

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 3

…στα «Καραμανλίδικα του Φάνη», εκεί που η Ευριπίδου συναντάει τη Σωκράτους, θα έπρεπε να έρχεται με σήμανση hot, hot, hot! Το σουτζούκι είναι διαολεμένα καυτερό και συνοδεύεται από αβγά μάτια, ντομάτα και γιαούρτι, για να το σβήσεις λίγο.

Οι γαρίδες κανταΐφι

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 4

…στις «Μαγικές Κατσαρόλες» στο Παλαιό Φάληρο. Πάνω σε τραγανό στρώμα από κανταΐφι, οι φρέσκες γαρίδες με τη γλυκοκαυτερή ένταση του πιπερόμελου του Ναουμίδη εκτοξεύονται σε άλλη διάσταση, ενώ και το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης τους πάει πολύ.

Τα madras και vindaloo

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 5

…στο «Little India» στη Νέα Ερυθραία. Είναι δύο πιάτα που κάνουν διεθνώς high score στο χρηματιστήριο της πικάντικης γεύσης, και στο χαριτωμένο εστιατόριο της Θάλειας Ματίκα δεν πάνε πίσω. Είναι δε και πολύ οικονομικά.

Tο Phad Bai Grapao

6 πικάντικα πιάτα που ανάβουν τα… αίματα - εικόνα 6

…στο όμορφο ταϊλανδέζικο εστιατόριο «Tamarind» στο Μεταξουργείο. Το μοσχαράκι σοτέ, μαγειρεμένο με βλαστάρια μπαμπού, γλυκό βασιλικό και μπόλικο τσίλι είναι αρωματικό, νόστιμο και με χαρακτηριστική, έξτρα πικάντικη πυγμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Tamarind, Thai Kitchen

Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο
  • Ethnic κουζίνες

Καραμανλίδικα του Φάνη (Τα)

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Little India

Π. Ιωακείμ & Κρήνης 2, Ν. Ερυθραία
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.