6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα

Το έχει αυτό η θάλασσα, σε κάνει να νιώθεις ότι ξεφεύγεις, ότι δραπετεύεις για λίγο, ότι παραμένεις σε ρυθμούς διακοπών. Πιάσε, λοιπόν, τραπέζι στην παράλια Αττική, Νότια και Ανατολική.

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα

Το έχει αυτό η θάλασσα, σε κάνει να νιώθεις ότι ξεφεύγεις, ότι δραπετεύεις για λίγο, ότι παραμένεις σε ρυθμούς διακοπών. Πιάσε, λοιπόν, τραπέζι στην παράλια Αττική, Νότια και Ανατολική.

«Ark»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 1

Η πιο εντυπωσιακή φετινή άφιξη της παραλίας έχει αποικιακό look. Στη Γλυφάδα, με βεράντα πάνω στη θάλασσα, ξεκινά με πρωινό –και 40 διαφορετικές επιλογές καφέ– και για τη συνέχεια έχει μοντέρνα ελληνική θαλασσινή κουζίνα υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπαξεβάνη.

«Mοοrings»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 2

Στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, με ένα άπαιχτο πρασινο-γάλανο λιμανάκι στα πόδια του και ανανεωμένο, ζεστά μοντέρνο χώρο, διαθέτει προτάσεις φαγητού οι οποίες καλύπτουν μεγάλη γκάμα γευστικών στιλ που «δένουν» γεύσεις της Ελλάδας και του κόσμου.

«Eden Beach»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 3

Στο εστιατόριο της ντιζαϊνάτα ανανεωμένης παραλίας του ομώνυμου ξενοδοχείου στην Ανάβυσσο το φαγητό, εκτός από γαλάζιο φόντο, έχει και την υπογραφή του Χριστόφορου ­Πέσκια. Στο μενού ταραμο­σαλάτα με τσιπς γαρίδας, σολομός τεριγιάκι…

«Ο Ζούμπερης»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 4

Η κλασική ψαροταβέρνα, που μετράει πολλές δεκαετίες ιστορίας στο Ζούμπερι, στρώνει τη θαλασσινή πραμάτεια της σε ένα ντεκ πάνω στο κύμα. Μπορείτε να καθίσετε και για έναν freddo, ένα χυμό ή κάποιο σνακ στο αδελφό cafe ακριβώς δίπλα.

«Θέα Θάλασσα»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 5

Όνομα και πράγμα αυτή η ψαγμένη ψαροταβέρνα στο Μικρολίμανο: μπροστά της δένουν βαρκάκια και ιστιοπλοϊκά. Ουζομεζέδες, όστρακα, φρέσκα ψάρια, γνωστές και άγνωστες θαλασσινές μακαρονάδες δίνουν το «παρών», με καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

«Ψαροπούλα»

6 spots για φαγητό πάνω στο κύμα - εικόνα 6

Η κουζίνα της γνωστής ψαροταβέρνας, η οποία κοντεύει τις πέντε δεκαετίες στο Πόρτο Ράφτη, δουλεύει στο φουλ τροφοδοτώντας το ξύλινο ντεκ πάνω στην άμμο, μπροστά στις ψάθινες ομπρέλες, με αχνιστά μύδια, μακαρονάδες θαλασσινών, φρέσκο ψητό ψάρι και άλλα πολλά.

Περισσότερες πληροφορίες

Ψαροπούλα

Λεωφ. Αυλακίου 118, Πόρτο Ράφτη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ζούμπερης

Παραλία Ζούμπερι, Νέα Μάκρη
  • Εστιατόρια

Moorings

Μαρίνα Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.