«Jimmy's Fish & The Sushi Tavern»: Θάλασσα με δύο πρόσωπα

Αυτό το ξύλινο ντεκ στο Μικρολίμανο κοιτάζει ταυτόχρονα­ προς τη Δύση και την Άπω Ανατολή. Σούσι, ζυμαρικά και ριζότο με όστρακα ή ψητό ψάρι; Τραβάς όπου σε πάει­ η γευστική σου πυξίδα. Το σίγουρο είναι ότι θα σε πάει μέσω­ θαλάσσης.

«Jimmy's Fish & The Sushi Tavern»: Θάλασσα με δύο πρόσωπα

Αυτό το ξύλινο ντεκ στο Μικρολίμανο κοιτάζει ταυτόχρονα­ προς τη Δύση και την Άπω Ανατολή. Σούσι, ζυμαρικά και ριζότο με όστρακα ή ψητό ψάρι; Τραβάς όπου σε πάει­ η γευστική σου πυξίδα. Το σίγουρο είναι ότι θα σε πάει μέσω­ θαλάσσης.

«Jimmy's Fish & The Sushi Tavern»: Θάλασσα με δύο πρόσωπα - εικόνα 1

Παλιά και νέα πρόσωπα βρίσκονται στην ομάδα­ του, δύο γευστικές κουλτούρες αλλάζουν πάσες­ στην κουζίνα του. Μάλλον το ’χει με τις συναντήσεις το «Jimmy’s fish & the sushi tavern». Ο γνωστός και με μακρόχρονη θαλασσινή καριέρα χώρος του Μικρολίμανου πρεσβεύει πλέον ένα νέο, διττό concept στο οποίο η κλασικότροπη κουζίνα ψαριού συγκατοικεί με ένα σούσι μπαρ, δίνοντας ένα στίγμα επαφής Δύσης και Άπω Ανατολής.
Δίπλα στη σάλα με τους Αμερικανούς ναύτες των ’40s, το περίφημο υπερωκεάνιο «Normandie» και κάθε λογής επιτοίχια ναυτικά σύμβολα και συλλεκτικά memorabilia, υπάρχει πλέον ένα sushi spot, λιλιπούτειο, όπου ο Φιλιπινέζος Βικ φτιά­χνει τα nigiri και τα maki του κάτω από τον ναύαρχο Γιαμαμότο και τον αυτοκράτορα Χιροχίτο κι ένα παλιό απόκομμα εφημερίδας από την ημέρα που τα γιαπωνέζικα αεροπλάνα βομβάρδισαν το νησί Οάχου της Χαβάης. Στο δε πεζοδρόμιο­ (σύνορο Περλ Χάρμπορ - Ακτής Κουμουνδούρου) μπορείς να πιάσεις πόστο σε ένα μαρμάρινο ψηλό πάγκο, κάτω από τα κόκκινα φανάρια που γράφουν «sake». μια στάση για σούσι πειραιώτικη και αρκούντως ειρηνική.

Το ντεκόρ στο εσωτερικό σίγουρα­ κρύβει πολλές εργατοώρες ψαξίματος σε αντικερί και παλαιοπωλεία, αλλά στο ντεκ απέναντι η θέα κρατάει άσους στο χέρι. Το χάζι στα φώτα, τα κατάρτια, τα βαρκάκια και τα κύματα είναι, τρόπον τινά, οπτικό ελιξίριο. Και είναι ωραίο που σε ένα Μικρολίμανο ανανεωμένο τα τελευταία χρόνια σε ονόματα και προτάσεις βρίσκεις πια, χάρη στη «Sushi Tavern» του Jimmy, πεντανόστιμη, καψαλισμένη κοιλιά τόνου (o’toro) με soy sauce και λίγο κόκκινο shiso, καλοφτιαγμένο nigiri σολομού και ceviche μαγιάτικου όμορφα πικάντικο και με έντονα τα εσπεριδοειδή – ο Βικ που λέγαμε παραπάνω είναι καλός. Όσο για το υπόλοιπο κομμάτι της κουζίνας, που είναι το εκτενέστερο, έχει κι εκείνο τα θέλγητρά του.

Αν είσαι του ωμού, χτυπάς μια παρτίδα ιωδιούχα στρόμπια ή στρείδια Νορμανδίας (ασορτί με τις απόχες με τις οποίες τα ψαρεύουν, ντεκόρ στον απέναντι τοίχο). Από εκεί και πέρα, προσωπικά ξεχωρίζω τη σφυρίδα φρικασέ, ελαφριά και μυρωδάτη, και τα σωστά βρασμένα λινγκουίνι­ με αβγά συναγρίδας και τρίμματα ψωμιού σε νοτιο-ιταλιάνικο στιλ. Το ριζότο με σαφράν, γαριδόψιχα και μπρικ, παρότι νόστιμο, είναι πιο βαριάς λογικής. Με τα γλυκά να παίζουν και αυτά στο ίδιο δίπολο ερεθισμάτων Ανατολής και Δύσης, μπορείς να επιλέξεις μια κλασική tarte tatin με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, μπορείς όμως να ανακαλύψεις και τα γιαπωνέζικα mochi (γλύκισμα από κρέμα ρυζιού) με σοκολάτα, που τώρα τελευταία εμφανίστηκαν και στην Αθήνα.

Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο, 2104124417.

Περισσότερες πληροφορίες

Jimmy’s Fish

Ακτή Κουμουνδούρου 46, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.