«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

Αυτό το μικρό, μοντέρνας λογικής sushi bar το πετύχαμε μπροστά μας κατηφορίζοντας από το Κολωνάκι προς την πλατεία Καρύτση. Και είναι του κουτιού...

«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας

Αυτό το μικρό, μοντέρνας λογικής sushi bar το πετύχαμε μπροστά μας κατηφορίζοντας από το Κολωνάκι προς την πλατεία Καρύτση. Και είναι του κουτιού...

«Nakama»: Τα rolls της (οδού) Μασσαλίας - εικόνα 1

Τελευταία η Αθήνα, όσον αφορά στο γευστικό τερέν, κάνει ταχύρρυθμα γιαπωνέζικα μαθήματα. Τώρα ας πούμε θα εμπλουτίσει το γιαπωνέζικο λεξιλόγιό της μαθαίνοντας ότι «Nakama» σημαίνει φίλος. Ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος που έστησε το νέο sushi-bar του κέντρου, έχοντας ζήσει σε Κορέα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη και Σαγκάη είναι φίλος της ασιατικής κουζίνας. Το μικρό casual στέκι του ετοιμάζει ρολάκια και nigiri, γαρίδες τεμπούρα με κρέμα τσίλι, πικάντικο ταρτάρ σολομού, τσίζκέικ με πράσινο τσάι ή μια τάρτα yuzu, και τα πλαισιώνει με ξύλο, μέταλλο και χειροποίητα φωτιστικά από μπαμπού. Περισσότερα για τις επιδόσεις του θα σας πω σύντομα. Όταν το πέτυχα είχα ραντεβού για δείπνο, οπότε τη γευστική δοκιμή την άφησα για μια επόμενη φορά.

Περισσότερες πληροφορίες

Nakama

Μασσαλίας 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.