Το «Μoorings» σαν καινούργιο

Το γνωστό café-bar-restaurant του Κώστα Βακιρτζή στη Μαρίνα Βουλιαγμένης επέστρεψε… αγνώριστο.

Το «Μoorings» σαν καινούργιο

Το γνωστό café-bar-restaurant του Κώστα Βακιρτζή στη Μαρίνα Βουλιαγμένης επέστρεψε… αγνώριστο.

Το «Μoorings» σαν καινούργιο - εικόνα 1

Η τοποθεσία είναι σίγουρα υπερ-ατού σ’ αυτό το χώρο που μετράει δεκαετίες ιστορίας. Εκτός όμως από το προτέρημα του εντυπωσιακού φυσικού σκηνικού του, μπροστά στο κύμα, το «Μοοrings» στη Μαρίνα Βουλιαγμένης πλέον κερδίζει και σχεδιαστικά εύσημα: η επαναδιαμόρφωση του χώρου από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Μοlindris + Associates», σε γήινους χρωματισμούς, με ξύλινες επιφάνειες, πέτρα, μέταλλο, και διάφορες καλαίσθητες διακοσμητικές λεπτομέρειες του πήγε πολύ. Ξεκινάει πάντα από το πρωί με καφέ και σνακ, την επίβλεψη της κουζίνας, που κινείται σε μεσογειακό κατά βάση ύφος (βλ. καρπάτσιο από μοσχάρι ή σφυρίδα, κολοκυθοπιτάκια με χαλούμι, φετουτσίνε με μπολονέζ αστακού και αφρό μαύρης τρούφας, ταλιάτα από μαύρο χοίρο κ.α.) εξακολουθεί να έχει ο Ανδρέας Σχοινάς, ενώ ετοιμάζει και το roof terrace του, το νέο look του οποίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την άνοιξη.

Περισσότερες πληροφορίες

Moorings

Μαρίνα Βουλιαγμένης
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.