Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης

Μεγάλη εφεύρεση η πίτσα, κι εν Αθήναις όλο κι εξελίσσεται, έχοντας αποκτήσει πολλούς φανατικούς. Ιδού τέσσερις διευθύνσεις για δημιουργίες με ωραίο, τραγανό, λεπτό και μυρωδάτο ζυμάρι και καλοδιαλεγμένα toppings που σου κλέβουν την καρδιά.

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης

Μεγάλη εφεύρεση η πίτσα, κι εν Αθήναις όλο κι εξελίσσεται, οπότε δεν είναι διόλου περίεργο που τα pizza bars και τα ιταλικά εστιατόρια που ξέρουν τα μυστικά της έχουν αποκτήσει πολλούς φανατικούς. Ιδού τέσσερις διευθύνσεις για δημιουργίες με ωραίο, τραγανό, λεπτό και μυρωδάτο ζυμάρι και καλοδιαλεγμένα toppings που σου κλέβουν την καρδιά.

Vespa Rossa

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 1

Ο Κώστας Τσίγκας στο καλαίσθητο ιταλικό του εστιατόριο στο Παγκράτι χωρίζει τις προτάσεις του σε pizza rossa και bianca (χωρίς ντομάτα δηλαδή). Από τη μια έχεις μια ωραία marinara ή μια ντοματένια πίτσα με… κεφτεδάκια και ρίγανη, και από την άλλη μια που συνδυάζει τρούφα, μανιτάρια και σπεκ ή έναν πλούσιο συνδυασμό με πατάτα καπνιστό χοιρινό και δεντρολίβανο. Άντε μετά να διαλέξεις.

Capanna

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 2

Αυτό το δημοφιλές κολωνακιώτικο στέκι ήταν από τα πρώτα που ανανέωσαν το σκηνικό της πίτσας στην πόλη. Σε ένα χώρο ζεστό, όμορφο, με απλή ξύλινη επίπλωση και το κεραμικό πλακάκι ν’ ανεβαίνει στον τοίχο, έκανε αμέσως σουξέ, και συνεχίζει ανάλογα, εκεί, στη συμβολή της πεζοδρομημένης Χάρητος και της Πλουτάρχου.

Cantinetta

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 3

Στο εστιατόριο του σινεφίλ Τάκη Βερέμη στη Γλυφάδα την πίτσα σου την χαίρεσαι κάτω από το βλέμμα του Ντε Νίρο, ο οποίος «επιβλέπει» σε ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πορτρέτο στον τοίχο. Ψημένη στον πετρόφουρνο, με λογιών-λογιών υλικά (μανιτάρια και γκορκοντζόλα μπρόκολο, αβγό, ντοματίνια, και ούτω καθεξής) έχει ωραία ζύμη που θυμίζει λεπτό, τραγανό ψωμί. Ακόμη και μόνη της -όχι ότι θα τη δοκιμάσεις μόνη της αλλά λέμε τώρα- έχει περισσή νοστιμιά.

Cosa Nostra

Η ανανέωση της πίτσας: πού θα δοκιμάσετε τη νέα τάση της πόλης - εικόνα 4

Δεν είναι μόνο ότι έχει ωραία πίτσα. Είναι ότι της φτιάχνει το απόλυτο σκηνικό ιταλιάνικου ristorante. Το ψηφίζεις άνετα ως ένα από τα πιο γοητευτικά μαγαζιά της Αθήνας, έτσι που είναι γεμάτο απίστευτες διακοσμητικές λεπτομέρειες, συλλεκτικά κομμάτια ανάμεσα στα οποία δύο μοναδικά highlights: το φοβερό κουρείο στο υπόγειο και το απίθανο τζουκμπόξ, ασορτί με το Σινάτρα που έχεις στα αυτιά.  

Περισσότερες πληροφορίες

Capanna

Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.