Άλλο ένα ποτηράκι

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιπουράκι, ουζάκι, ρακή και μεζέ: στον Πειραιά, στην Καλλλιθέα και στη Μεταμόρφωση.

Άλλο ένα ποτηράκι

Τρεις ιδέες για αυγουστιάτικο τσιπουράκι, ουζάκι, ρακή και μεζέ: στον Πειραιά, στην Καλλλιθέα και στη Μεταμόρφωση.

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 1

Υπερωκεάνιο
Πειραιωτάκι απλό –με χαριτωμένες ρετρό λεπτομέρειες–, παρεΐστικο, στρώνει τραπέζια ακριβώς πίσω από το Χατζηκυριάκειο. Η κουζίνα αρμενίζει με αύρα θαλασσινή: αλμύρα με ανθότυρο και ντοματίνια, σαρδέλες, γαριδάκι συμιακό…

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 2

Ρακί Μεζέ
Γραμμή για Καλλιθέα: με το πολύχρωμο εσωτερικό να λειτουργεί σαν σκηνικό, στα εξωτερικά τραπεζάκια δίπλα στα γλαστράκια με τα μυριστικά κυκλοφορούν πολλά θαλασσινά μεζεδάκια κι επίσης πολλές ρακές – το λέει και το όνομα άλλωστε.

Άλλο ένα ποτηράκι - εικόνα 3

Tsipoutapas
Στη λογική των tapas μεν, ελληνικού χρώματος δε, με πολλά μικρά πιατάκια, θαλασσινά και κρεατικά, μια ικανή τσιπουρο-συλλογή από διάφορα σημεία της Ελλάδας και χαλαρή διάθεση σε μια μεγάλη αυλή –κάτω από τις μουριές– στη Μεταμόρφωση.

Περισσότερες πληροφορίες

Υπερωκεάνειον (το)

Μ. Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

38 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.