Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου...

Αγκυροβολημένες στη Νέα Ιωνία, οι «Βαρκούλες» βγάζουν τραπεζάκια στο ήσυχο σοκάκι, όπου έζησε ο Στέλιος Καζαντζίδης, όπως δηλώνει και η απλή προτομή στην αρχή του.

Βαρκούλες: Σερί μεζέδων στο σοκάκι του Στέλιου... - εικόνα 1

Τα προσφυγικά σπιτάκια και η νοσταλγική αίσθηση γειτονιάς φτιάχνουν το σκηνικό όπου μια πολυσυλλεκτική βεντάλια από εραστές της ψαροφαγίας απολαμβάνει χειροποίητα μεζεδάκια της γης και της θάλασσας σιγοπίνοντας ουζάκι ή το καλό κρασί του μαγαζιού: μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με μακεδονίτικη συνταγή, μυζηθροπιτάκια από την Κρήτη, κολοκυθανθοί με φέτα και δυόσμο, σκουμπρί καπνιστό, λακέρδα από παλαμίδα, γαύρος μαρινάτος, ποικιλίες από όστρακα, μικρόψαρα –γαύρος, αθερίνα, μπαρμπουνάκι–, χταποδάκι στη σχάρα, χταποδοκεφτέδες.
Για όσους είναι πιο απαιτητικοί και «διεθνείς», οι «Βαρκούλες» δημιουργούν πιάτα που αναδεικνύουν την εξαιρετικά φρέσκια πρώτη ύλη, όπως σασίμι από τόνο αλλά και από κουτσομούρα ή σαρδέλα, καρπάτσιο και ταρτάρ τόνου αλλά και πεντανόστιμα θαλασσινά μαγειρευτά, π.χ. γλώσσα αλά Σπετσιώτα, κριθαρότο γαρίδας ή φρικασέ φρέσκου σολομού. Και επειδή το ψάρι ζητάει γλυκό, οι «Βαρκούλες» κερνούν στο τέλος, μαζί με τον καφέ, σπυρωτό χαλβά, κρέμα καραμελέ, σορμπέ λεμόνι και αρωματική μαστίχα συν πορτοκαλόπιτα με παγωτό καϊμάκι πολίτικο και φρούτα εποχής...

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία, 2130358767, www.psarotaverna-varkoules.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Βαρκούλες

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.