Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist  

Είναι χαριτωμένο και παιχνδιάρικο –το όνομά του φιγουράρει στον πάγκο φτιαγμένο με «παιδικά» ξύλινα γράμματα επάνω σε ένα ρετρό τρενάκι– και είναι διάσημο στα βόρεια προάστια –και όχι μόνο– για τη νόστιμη πίτσα του

Coupepe: Πίτσες με summer twist - εικόνα 1

Από τα τραπεζάκια του μαγαζιού πάνω στην τόσο δροσερή πλατεία της Νέας Πεντέλης βλέπεις την ανοιχτή κουζίνα, το προκλητικό ψυγείο με όλα τα καλούδια και το φούρνο που βγάζει γύρω στα 25 διαφορετικά είδη πίτσας χωρισμένα σε 3 κατηγορίες: κόκκινη (κλασική με σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα), λευκή ή bianca (χωρίς σάλτσα ντομάτας) και sweet pizza (με σοκολάτα, με μπισκότο Oreo και αγριοκέρασο, με αχλάδι, μπισκότο και κροκάν αμυγδάλου κ.ά.).
Με τη ζύμη τους φτιαγμένη κατά την ιταλική παράδοση, λεπτή και τραγανή, οι πίτσες ντύνονται με εκλεκτά ιταλικά τυριά και αλλαντικά. Πέραν των κλασικών, προτείνονται ορισμένοι σουρεάλ γευστικοί συνδυασμοί, όπως η ομώνυμη πίτσα «Coupepe» με ροκφόρ και βατόμουρο ή αυτή με γκοργκοντζόλα και μαρμελάδα σύκο! Βεβαίως υπάρχουν και πιο… φρόνιμες προτάσεις, όπως η spicy με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα, προβολόνε, πικάντικο ιταλικό σαλάμι και καυτερή πιπεριά ή μια κομψή «λευκή» με σαλάμι cacciatore, παρμεζάνα, λάδι τρούφας και ρόκα.
Εκτός από τη βασίλισσα του μαγαζιού, παίζουν ακόμα ωραίες μπρουσκέτες, φοκάτσιες, σάντουιτς, κρέπες (αλμυρές και γλυκές) και ολόφρεσκες σαλάτες (καπρέζε με ντομάτα και μοτσαρέλα ή μπρεζάολα με πεκορίνο, φουντούκια και αχλάδι). Συνοδεία σε όλα αυτά παίζουν μπίρες, κρασί εμφιαλωμένο (περίπου 14 επιλογές), ακόμα και ρακόμελο – ναι, παραδόξως πάει μια χαρά με την πίτσα. Σίγουρα θα εκτιμήσετε και το κρασί με το ποτήρι (Pino Grigio, Labrusco, Prosecco και Moscato d’Asti) τόσο σε ποσότητα όσο και σε τιμή καθώς και το ευγενικό, άμεσο σέρβις.

Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Πεντέλη, 2108100040

Περισσότερες πληροφορίες

Coupepe Bake & Shake

Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Ν. Πεντέλη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.