Cartone: Ηappy & cosy

Κάθε φορά που περνάμε τις πόρτες του η διάθεσή μας απογειώνεται, φτάνοντας μέχρι… τις τεράστιες χαρτονένιες μοτοσικλέτες και τα αυτοκινητάκια που κρέμονται από το ταβάνι.

Cartone: Ηappy & cosy

Κάθε φορά που περνάμε τις πόρτες του η διάθεσή μας απογειώνεται, φτάνοντας μέχρι… τις τεράστιες χαρτονένιες μοτοσικλέτες και τα αυτοκινητάκια που κρέμονται από το ταβάνι. Στο έμπα ένα ολόκληρο τζιπ σε φυσικό μέγεθος, πίσω από την μπάρα χαρτονένια κατσαρολικά αραδιασμένα στα ράφια, ατμόσφαιρα pop με όμορφα χρώματα στα τραπέζια, τις καρέκλες και τους καναπέδες με τα μεγάλα εντυπωσιακά μαξιλάρια.

Cartone: Ηappy & cosy - εικόνα 1

Ακριβώς απέναντι από το μετρό του Κεραμεικού, σε ένα από τα πιο hipster σημεία της πλατείας, τώρα το καλοκαίρι βγάζει τα τραπεζάκια του με τις αναπαυτικές πολυθρόνες στο ξύλινο ντεκ και προσφέρεται για απολαυστικό χάζι στην περαντζάδα. Οι καλές mainstream μουσικές ντύνουν ηχητικά από τις 9 το πρωί τους τέλειους καφέδες (που έρχονται με κέικ και κρουασάν σε μικρή μεταλλική τουρτιέρα), τα δικής τους έμπνευσης ροφήματα –δοκιμάστε το Cartone με εσπρέσο, μέλι, κανέλα, λευκή σοκολάτα, σιρόπι βανίλια και καραμέλα, σαντιγί και τριμμένο μπισκότο– αλλά και φρέσκα σάντουιτς, σαλάτες και υπέροχα γλυκά: εκμέκ με παγωτό βανίλια και σος σοκολάτας, μους σοκολάτας με κανέλα Κεϊλάνης και φράουλες ή τραγανό «σπασμένο» μιλφέιγ. Το μεσημέρι η κουζίνα κάνει τη δυναμική της εμφάνιση με μια ολόκληρη σειρά από πρωτότυπα ορεκτικά, ριζότο και ζυμαρικά αλλά και πεντανόστιμα πιάτα με εξωτικές πινελιές, όπως χοιρινά φιλετίνια με ρούμι και γάλα καρύδας, φτερούγες κοτόπουλου με γλυκιά σάλτσα τσίλι, γαρίδες σοτέ με ούζο και λάιμ σε αρωματικό ρύζι, ζουμερά burgers καθώς και όλα τα κρεατικά της ώρας. Εντυπωσιακή η wine list με τις περίπου 50 ετικέτες –και προτάσεις σε ποτήρι– καθώς και η κάρτα με τα δροσερά και πρωτότυπα κοκτέιλ για ανεβασμένες καταστάσεις που δεν κάνουν φινάλε πριν από το ξημέρωμα. Η happy ατμόσφαιρα, το πολύ φιλικό σέρβις αλλά και η κάρτα φίλων, που εξασφαλίζει έκπτωση 15% στις ήδη φιλικότατες τιμές, είναι ισχυρά κίνητρα για να ξανακαθίσεις στα τραπέζια του «Cartone» ακόμη και την ίδια μέρα! Περσεφόνης 41 και Τριπτολέμου 42, Γκάζι, 2103450202 CartoneOfficial

Περισσότερες πληροφορίες

Cartone

Τριπτολέμου & Περσεφόνης, Γκάζι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.