6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο

Έξι σημεία του αθηναϊκού κέντρου όπου δέντρα, λουλούδια και μυριστικά στήνουν τη δική τους αστική εξοχή. Φαγητό και ποτό σερφάρουν στο πράσινο  και το γκρι πάει πάσο.

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο

Έξι σημεία του αθηναϊκού κέντρου όπου δέντρα, λουλούδια και μυριστικά στήνουν τη δική τους αστική εξοχή. Φαγητό και ποτό σερφάρουν στο πράσινο – και το γκρι πάει πάσο.

Αγορά Select

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 1

Ένας καταπράσινος «φράχτης» οριοθετεί μια μικρή αυλή

πίσω από το «Hilton», όπου μπορείς να αποδράσεις από την κίνηση και τις εικόνες της πόλης πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σου, αλλά και να διαλέξεις κάποιο

από τα μαγειρευτά ή τα θαλασσινά του πιάτα…

Αίγλη Εστιατόριο

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 2

Κολοκυθοκεφτέδες, χταποδάκι, κεφτεδάκια και άλλες γεύσεις ελληνικής παράδοσης σε σκηνικό… πιο πράσινο δεν γίνεται. Στον κήπο του Ζαππείου, ανάμεσα στις

φυλλωσιές, με μπαλαντέρ τη θέα στο βράχο της Ακρόπολης.

Έχει και καλές τιμές.

Fuga

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 3

Κρυμμένο μπιζού ανάμεσα

στις νεραντζιές, στις μανόλιες και στα λουλούδια του απίθανου κήπου του Μεγάρου Μουσικής. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα

σε ζυμαρικά, ριζότι, burgers

και αλλαντικά σερβιρισμένα

με αλμυρούς λουκουμάδες –

καλοκαιρινό χιτάκι.

Λεύκες

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 4

Φέρνει στο Γαλάτσι κόσμο

απ’ όλη την Αθήνα λόγω μαγειρικής –τι θα λέγατε για ένα ριζότο με κορφές βλίτων, πέστο φουντουκιού και πικάντικη γραβιέρα;– και αυλής. Πολύ ατμοσφαιρική πινελιά τα αγροτικά εργαλεία (ένας

μύλος, μια ποτίστρα κ.ά.) κάτω από τα δέντρα.

Αλεξάνδρα

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 5

Καλομαγειρεμένη ελληνική κουζίνα με τοπικές νότες. Πού; Κάτω από μια μουριά, δίπλα σε έναν τοίχο καλυμμένο ολόκληρο από κισσό, απέναντι από τα Παναθήναια,

δύο βήματα από τη λεωφόρο

Αλεξάνδρας. Guess what, δεν κλείνουν τον Αύγουστο.

Σπύρος και Βασίλης

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 6

Διαχρονικό, πιστό στο πνεύμα

της γαλλικής παράδοσης,

το κολωνακιώτικο εστιατόριο

το καλοκαίρι μεταφέρεται στο πράσινο της απέναντι πλατεΐτσας, για να τρως τη σωστά ψημένη entrocote και τον coq au vin

σου σε μια όαση δροσιάς

και ηρεμίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Fuga

Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Αγορά Select

Χ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.