Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε

Δεν θα ’ναι όλα σούβλας τα αρνιά και τα κατσίκια που θα ψήσουν ο ταβέρνες και τα εστιατόρια. Θα είναι και στο φούρνο, στα κάρβουνα, κοντοσούβλι, ρολάκια… Μαζί έξτρα μερίδα μαγειρίτσα, για όσους θέλουν μεσημεριανό refill.

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε

Δεν θα ’ναι όλα σούβλας τα αρνιά και τα κατσίκια που θα ψήσουν ο ταβέρνες και τα εστιατόρια. Θα είναι και στο φούρνο, στα κάρβουνα, κοντοσούβλι, ρολάκια… Μαζί έξτρα μερίδα μαγειρίτσα, για όσους θέλουν μεσημεριανό refill.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 1

Η θέα θα είναι αναντίρρητα ωραία, η μαγειρίτσα στο μενού της γιορτής πατρινιά –με κοιλίτσες και ποδαράκια–, οι σεφταλιές λαχανικών και μανιταριών, το κατσίκι ναξιώτικο, με πάπουδα και αφράτο λαμπριάτικο ρύζι, και η τάρτα με κατίκι και παγωτό κανέλα.

Αλκυόνες

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 2

Εδώ θα σουβλίσουν. Εκτός του αρνιού –που θα το δείτε να γυρίζει–, στη φαληριώτικη ταβέρνα θα έχουν κλασικούς μεζέδες, κοντοσούβλι, κοκορέτσι, μαγειρίτσα και για συνοδεία ζωντανή μουσική: πιάνο, μπουζούκι και βιολί.

Lolitas

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 3

Στο πολύχρωμο μεζεδοπωλείο των Πετραλώνων το αρνί θα το ψήσουν στο λαδόχαρτο. Δίπλα του θα βάλουν γαρδουμπάκια, κοντοσούβλι και αρνίσια συκωταριά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με ελαφρύ αβγολέμονο.

Kούβελος

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 4

Στην ταβέρνα του Κουκακίου θα φτιάξουν ψητό αρνί με πατάτες, κοκορέτσι κι ένα κοντοσούβλι προβατίνας, ενώ δεν θα λείψουν και τα παϊδάκια (all time classic). ούτε η μαγειρίτσα: πέρυσι είχε τρελό σουξέ, αναμένεται επανάληψη.

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 5

Το αρνί θα έχει, εννοείται, την τιμητική του στην αυλή του μεζεδοπωλείου στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο φέτος ανοίγει για πρώτη φορά την Κυριακή του Πάσχα. Μικρά γαρδουμπάκια και κοκορετσάκια είναι επίσης στο πρόγραμμα – και όχι μόνο.

Καλωσόρισμα του Αντώνη

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 6

Θα ετοιμάσουν τα «παραδοσιακά» τους, ήτοι κατσικάκι κι αρνάκι σούβλας, κοκορέτσι, ντολμάδες, τζατζίκι (αν θέλετε μπορείτε να τα συμπληρώσετε με πολλά ακόμη πιάτα από τον κατάλογό τους) και θα βγουν στην αυλή τους στη Νέα Κηφισιά. Κάτω από τις μουριές -κανονική εξοχή.

Καστελόριζο

Κυριακή του Πάσχα: οβελία, χόρευε - εικόνα 7

Στο θαλασσινό εστιατόριο της Βάρκιζας η παράδοση θα φέρει αρνίσιο κότσι λεμονάτο, με πατατούλες γκρατιναρισμένες με γραβιέρα, πράσινη σαλάτα με μαριναρισμένο κοκοράκι και πασχαλινά αβγά αλλά και ριζότο μανιταριών με καυκαλήθρες.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας (Ο)

Αλκυόνης 77, Παναγίτσα, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Καστελόριζο

Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας
  • Εστιατόρια

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

Κούβελος

Γεν. Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.