After shopping γευστικά στέκια στο Χαλάνδρι

Από Ελληνίδα μάνα σε Ινδία και από γκουρμέ κουζίνα σε ελληνο-πoπ μεζεδοπωλείο, σούπερ πρωτότυπο λουκουμά μπαρ και σινο-ελληνικό σουβλατζίδικο. Κάνουμε τα ψώνια μας στη δυνατή αγορά του Χαλανδρίου και μετά απολαμβάνουμε γευστικό πλουραλισμό.

After shopping γευστικά στέκια στο Χαλάνδρι

Από Ελληνίδα μάνα σε Ινδία και από γκουρμέ κουζίνα σε ελληνο-πoπ μεζεδοπωλείο, σούπερ πρωτότυπο λουκουμά μπαρ και σινο-ελληνικό σουβλατζίδικο. Κάνουμε τα ψώνια μας στη δυνατή αγορά του Χαλανδρίου και μετά απολαμβάνουμε γευστικό πλουραλισμό.

My Way Grill

After shopping γευστικά στέκια στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Άλλη μία πρωτότυπη ιδέα που ανανεώνει τη σουβλακική σκηνή. Τα σουβλάκια περνάνε πρώτα από τη σχάρα κι έπειτα μπαίνουν στο wok για τα περαιτέρω με πληθώρα από σάλτσες. Καλό Black Angus, γαλοπούλα και πολύ νόστιμο κοτόπουλο με γιαούρτι, κάρι, φιστίκια Αιγίνης και πλιγούρι.

Pink Elephant

After shopping γευστικά στέκια στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Φτιάχνουν κάθε μέρα 40 διαφορετικές σάλτσες και μαρινάδες με σπάνια μπαχαρικά κι εξωτικά φρούτα, το δικό τους γιαούρτι και φυσικά ανάβουν τον παραδοσιακό πήλινο φούρνο tandoor. Μαγαζί μικρό, μοντέρνο, με ωραία τζαζ κι έθνικ μουσική.

Αγοραστός

After shopping γευστικά στέκια στο Χαλάνδρι - εικόνα 3

Η κουζίνα του Δημήτρη Αγοραστού είναι αμάλγαμα εγκαρδιότητας και δημιουργικότητας, μαγειρεμένη καθημερινά ανάλογα με τα καλούδια που βρίσκει στην αγορά. Τα ταρτάρ των ψαριών του φυσάνε (άρωμα σέλερι και δυόσμου), οι κατσικοκεφτέδες είναι ερεθιστικός μεζές.

Melouk

After shopping γευστικά στέκια στο Χαλάνδρι - εικόνα 4

Πρωτότυπη ιδέα! Ένα λουκουμά μπαρ με αλμυρούς και γλυκούς λουκουμάδες με κρασί, χειροποίητη λεμονάδα και κοκτέιλ. Ο industrial χώρος έχει θέρμη. Τι λέτε για λουκουμάδες… ριγανάτους με φέτα και ντομάτα, ξινομυζήθρα με μέλι, ζαμπόν, μπέικον και blue cheese;

Μπεμπέκα

After shopping γευστικά στέκια στο Χαλάνδρι - εικόνα 5

Φάση «όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο», νοσταλγία απλωμένη στους τοίχους με παιδικές ζωγραφιές και μαγειρική της αθωότητας με μαμαδίστικα φαγητά, από κόκορα κρασάτο μέχρι κουνέλι στιφάδο. Το τηγάνι σωστό, για ντοματοκεφτέδες και φέτα με μέλι και σουσάμι.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

After shopping γευστικά στέκια στο Χαλάνδρι - εικόνα 6

Εδώ βρίσκεται μάλλον το ομορφότερο μαγαζί της «οικογένειας». Μεταμοντέρνο… μπακαλιστάν με pop fusion των αναμνήσεών μας απλωμένο στο ντεκόρ. Τα τραγανά θαλασσινά στη λαδόκολλα με ελαφριά σκορδαλιά και τηγανητές πατάτες ωραίο «γαλανόλευκο» fish & chips.

Ξεμείνατε στο Χαλάνδρι και θέλετε να συνεχίστε για ποτό; Τσεκάρετε τα πιο hot στέκια της δυναμικής πιάτσας εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Pink Elephant

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.