Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή

Επέστρεψε το καφενείο της πλατείας Δεξαμενής. Καφές από το πρωί, μπίρες, τσίπουρα και μεζέδες στο πιατάκι και κατάσταση πατείς με πατώ σε σε ένα από τα πιο ωραία σποτ του κέντρου.

Δεξαμενή - εικόνα 1

Είναι από τα ιστορικά καφενεία της Αθήνας το καφενείο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι και στα χέρια πλέον του Νεκτάριου Νικολόπουλου και του Παύλου Γιαβή (το ντουέτο του «Ten» της Πλουτάρχου παλιότερα και του «Albion» του Ψυχικού) παραμένει καφενείο. Από την πρώτη ημέρα που ξανάνοιξε τώρα τον Σεπτέμβριο γίνεται χαμός. Στα δύο παράλληλα «πεζοδρόμια» στήνονται τα τραπέζια και το ανθρώπινο μιξάξ –στο ένα κάθονται σινιέ Κολωνακιώτισσες κυρίες, στο διπλανό πίνουν το φραπέ τους φοιτητές– και όντως η περιγραφή «νηπιαγωγείο-μπαρ-γηροκομείο» στον κατάλογο πέφτει διάνα. Πήραμε ένα καραφάκι ρακή, μοιραστήκαμε πιτάκια με ρίγανη και mixed ελιές μαρινάτες στο βαζάκι, κάτι παξιμαδάκια σε στιλ ντάκου, πατάτες τηγανητές με λίγο χτυπημένο αβγό και τριμμένο τυρί από πάνω, χοιρινές μπουκιές στο φούρνο (τρυφερές μεν λίγο άνοστες δε) και πιο συμπαθητικά μπιφτεκάκια με σάλτσα βασιλικού. Δεν θα το υπεραναλύσω. Απλά κι «εύκολα», τα καμιά δεκαπενταριά σε αριθμό πιατάκια κοστίζουν € 3,50-4,50 – ένα μόνο φτάνει τα € 5 και το σημείο είναι από τα καλύτερα του κέντρου, με πράσινο, περιρρέουσα ατμόσφαιρα ζωντανής πλατείας και τους ήχους των αυτοκινήτων περιορισμένους στο background. Κρατήσεις δεν κάνουν.

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι.
Τιμή: € 10-12.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεξαμενή

Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.