Piu Verde

Σαν ξύλινο περίπτερο χαμένο μέσα στο δάσος^ όαση πρασίνου μοντέρνα ιταλική κουζίνα.

Piu Verde

Σαν ξύλινο περίπτερο χαμένο μέσα στο δάσος^ όαση πρασίνου μοντέρνα ιταλική κουζίνα.

Piu Verde - εικόνα 1

Εκπέμπει δυνατό, γοητευτικό μαγνητισμό αυτό το μέρος. Μοιάζει με ξύλινο περίπτερο χαμένο κάπου στο βουνό. Είναι από αυτά τα εστια­τόρια που δεν τα φαντάζεσαι στην Ελλάδα των νησιών και των γυμνών βράχων, αλλά κάπου στην Αμερική ή την Κεντρική Ευρώπη. Το «Piu Verde» είναι μια όαση που δεν πιστεύεις ότι βρίσκεται στην Αθήνα, έτσι πλασαρισμένο ανάμεσα στα πανύψηλα δέντρα του Άλσους Παπάγου. Είτε δροσίζεσαι στη φιλόξενη σάλα είτε κάθεσαι στη βεράντα, η ομορφιά του σε κάνει να σκορπάς σινεμασκόπ χαμόγελα. Είναι πολυσύχναστο, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι­ του αφιερώνεται στο cafe-bar. Ο Χρήστος Τζιέρας επιμελείται­ ένα κυρίως ιταλικό μενού, με αρκετά εδέσματα σχάρας παρουσιασμένα με πολύ μοντέρνο τρόπο: λαβράκι καρπάτσιο με μια πολύ φρουτώδη σάλτσα από πορτοκάλι και λάιμ, που του πάνε πολύ το καπνιστό αλάτι και το πιπέρι. Τα μανιτάρια, σοταρισμένα με σκόρδο και σβησμένα με κρασί, λεμόνι, θυμάρι, έρχονται τροφαντά και ζουμερά σε μαντεμένιο μπολ. Η πίτσα έχει ωραία λεπτή, τραγανή ζύμη και τη δοκίμασα σε δύο νόστιμες βερσιόν: με ψητά λαχανικά και με προσούτο-ρόκα. Τα χυμώδη­ χοιρινά φιλετάκια με πορτσίνι­ έρχονται με κριθαράκι πάνω σε πέτρα (θα το προτιμούσα πιο λιτό, χωρίς τόσα λαχανικά). το ίδιο και το γευστικότατο μπιφτέκι γαλοπούλας με ωραία σαλατούλα περιτριγυρισμένη από τραγανό τυρί – προσωπικά το ζήτησα με τηγανητές με τη φλούδα τους πατατούλες, παναρισμένες με καλαμποκάλευρο και πασπαλισμένες όμορφα με καπνιστή πάπρικα. Τέλος, το σεμιφρέντο με φιστίκια Αιγίνης εμφανίζεται εντυπωσιακό, αλλά ήταν υπερβολικά σφιχτό, ενώ το τιραμισού με σου –ωραιότατο, ανάλαφρο και ολόφρεσκο– φτιάχνεται εκείνη τη στιγμή.

Στρ. Αλ. Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου, 2106546185. Τιμή: € 22-26.

Περισσότερες πληροφορίες

Piu Verde

Άλσος Παπάγου & Πεντέλης, Άλσος Παπάγου
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.