Αρχηγείον

Ωραίο κεμπάπ, σουβλάκι, κεφτεδάκια και άλλες ιστορίες καθημερινής κρεατοφαγίας στον παλιό χώρο του «Αγοραστού». 

Αρχηγείον

Ωραίο κεμπάπ, σουβλάκι, κεφτεδάκια και άλλες ιστορίες καθημερινής κρεατοφαγίας στον παλιό χώρο του «Αγοραστού».

Αρχηγείον - εικόνα 1

Στη οδό Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ο «Αγοραστός» κατάφερε με τη φιλικά γκουρμέ κουζίνα του να αλλάξει το γευστικό τοπίο του Γέρακα, αυτή τη στιγμή δεν κυκλοφορούν ριζότι και μουσακάς θαλασσινών αλλά σουβλάκια, κεμπάπ και κεφτεδάκια. Το «Αρχηγείον» καταστρώνει σχέδια... προσιτής καθημερινότητας στην ίδια φωτεινή σάλα με τα προϊόντα κουζίνας στα ράφια και τα καινούργια πολύχρωμα πλακάκια. Δεν παίζει με το απροσδόκητο. Ποντάρει στο καλό, οικείο φαγητό, με τους ψήστες -σε σχάρα και ξυλόφουρνο- σε πρώτο πλάνο. Απλά, νόστιμα και χειροποίητα ήταν όσα ήρθαν στο τραπέζι μας στη λευκή βεράντα: μια λιτή σαλάτα με ψητή ντομάτα, κάππαρη και αρκετά έντονη ξινομυζήθρα (€ 5,50), αβγά που ψήθηκαν στο φούρνο με πατάτες και καπνιστό λουκάνικο κι εμφανίστηκαν στο ταψάκι τους (€ 5) κι ένα πολύ καλό γιαουρτλού κεμπάπ με κιμά μοσχαρίσιο/αρνίσιο, κρεατένιο, ελαφροκαρυκευμένο, με χειροποίητη πίτα, ωραίο, πλούσιο γιαούρτι, πιπεριές και πάπρικα (€ 9). Πίτες ή ψωμάκια (με γύρο, σουβλάκι, κεμπάπ) κατεβάζουν το κόστος κι άλλο. Μέχρι και τα κεφτεδάκια έχουν τυλιχτή βερσιόν εδώ. Αν είστε της γειτονιάς, θα σας τα φέρουν και στο σπίτι.

Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας, 2106616220.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχηγείον

Θεσσαλονίκης 25, Γέρακας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.