Μόλυβος

Πας Φιλαδέλφεια για τους σπέσιαλ μεζέδες τους.

Μόλυβος

Πας Φιλαδέλφεια για τους σπέσιαλ μεζέδες τους.

Μόλυβος - εικόνα 1

Ψηφίζω υπέρ όλων εκείνων των μαγαζιών που εστιάζουν με άποψη σε κάποιους ποιοτικούς μεζέδες και γίνονται πρεσβευτές τους. Τέτοιο μαγαζί είναι ο «Μόλυβος» δίπλα στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ και τα σουξέ του είναι τα εξής: θράψαλο μικρό, φρέσκο, τηγανισμένο ελαφρά, έτσι που να μένει ζουμερό. γιουβετσάκι με μικρές φρέσκες γαρίδες, αντίλογος στον ευρέως κακοποιημένο μεζέ με την ντοματένια φρεσκάδα της γεύσης του. γκιουζλεμέδες από τους οποίους ξεχωρίζει εκείνος με τη φέτα. Το κεφάλαιο «σαρδέλα» αξίζει ειδική μνεία: παστή κατά το μυτιληνιό στιλ-εξπρές, έχει μαστιχωτή γλύκα. μαρινάτη σε ξίδι έχει ζωηράδα. ψητή και γεμισμένη με ντομάτα, κρεμμύδι και μαϊντανό έχει ορεκτική ελαφράδα. Αν υπάρχουν σουγάνια, μυτιληνιοί κρεμμυδοντολμάδες, παραγγείλτε τους, όπως επίσης και τους καλοφτιαγμένους κολοκυθοκεφτέδες και ντοματοκεφτέδες. Σημειωτέον, ο «Μόλυβος» έχει πολύ καλή συλλογή ούζων.

Χρ. Σμύρνης 8, Ν. Φιλαδέλφεια, 2102582091. Τιμή: € 15-20.

Περισσότερες πληροφορίες

Μόλυβος

Χρ. Σμύρνης 8, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.