Chau’s

Tα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου...

Chau’s

Tα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου...

Chau’s - εικόνα 1

Ο χώρος δεν λέει πολλά. Για την ακρίβεια, το ντεκόρ –αν το πεις ντεκόρ– περιορίζεται σε Βούδες και κινέζικα φαναράκια. Αλλά τα τραπεζομάντιλα είναι φρεσκοπλυμένα, και ο Βιετναμέζος ιδιοκτήτης είναι ευγενέστατος, όσο μπορεί επεξηγηματικός και μονίμως πάνω από το κεφάλι σου (άλλη κουλτούρα εξυπηρέτησης). Τριάντα χρόνια ζει στην Ελλάδα. τα είκοσι εδώ στην Ηλιούπολη. Σε αυτό το ασιατικό «γειτονιάς» σερβίρει, εκτός από spring rolls, πάπια Πεκίνου και άλλα κινέζικα (και λίγο πολύ οικεία) πιάτα, κάποιες σπεσιαλιτέ της πατρίδας του. Δεν είναι όλα τα πιάτα το ίδιο αρωματικά, αν όμως δοκιμάσετε τα Bo Cuon (ρολάκια από ρυζόφυλλο στον ατμό γεμιστά με λεπτοκομμένο μοσχάρι, αγγούρι, καρότο και δυόσμο), τα οποία βουτάς σε chili sauce και μένεις με μια δροσερο-πικάντικη αίσθηση στο στόμα, θα καταλάβετε τι εννοώ.

Η τηγανητή πέρκα που μας πρότειναν, με nuoc mam, σάλτσα ψαριού δηλαδή, με λεμόνι και λίγη ζάχαρη, ήταν επίσης ενδιαφέρουσα περίπτωση. Τα στικ του μάνγκο σπάνε αρκετά την ένταση του τηγανιού, αν και το τελευταίο… κρατάει γερά. Καλή low budget περίπτωση εν γένει (Αγ. Κωνσταντίνου 66, Ηλιούπολη, 2109736500. Τιμή: € 16-24).

Περισσότερες πληροφορίες

Chau's

Αγ. Κων/νου 66, Ηλιούπολη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
14/05/2024

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).