Λεμονόκηπος

Παρότι ο χώρος είναι μεγάλος, έχει τη θέρμη μπιστρό ή χειροποίητου στεκιού – ζωγραφιστού, χρωματιστού, προσωπικού...

Λεμονόκηπος

Παρότι ο χώρος είναι μεγάλος, έχει τη θέρμη μπιστρό ή χειροποίητου στεκιού – ζωγραφιστού, χρωματιστού, προσωπικού...

Λεμονόκηπος - εικόνα 1

Μου αρέσει η μυρωδιά του ξύλου που καίγεται δίπλα στο σιντριβάνι που μεταμορφώθηκε σε… τζάκι. Παρότι ο χώρος είναι μεγάλος, έχει τη θέρμη μπιστρό ή χειροποίητου στεκιού – ζωγραφιστού, χρωματιστού, προσωπικού. Είναι από τα μέρη που δεν το πολυσκέφτεσαι να πας και να ξαναπάς (βοηθάνε και οι τιμές σε αυτό). Η σάλα μεσοβδόμαδα γεμίζει παρέες δια­φόρων ηλικιών. Η βελουτέ πατάτας με λίγο πράσο­ και flakes καπνιστού χοιρινού (€ 6) ξορκίζει ωραία το κρύο, η τραγανή σουπιά με το μελάνι της (€ 8) έχει πολύ ενδιαφέρουσα υφή και το αρνίσιο κότσι, που ψήνεται στη γάστρα με καρέ πατάτας και μελιτζάνας (€ 11), αν και ήταν κάπως υπερβολικά αλατισμένο στην περίπτωσή μας, έχει άμεση, ρουστίκ νοστιμιά, την οποία δεν θα έλεγα ότι πετυχαίνουν στην ίδια ένταση τα στριφτάρια με το μοσχαρίσιο «ραγού» (€ 10). Εν γένει, το νέο μενού είναι πιο καλοστημένο και υπογραμμίζει όμορφα τα υλικά του. Ευχάριστα και τα επιδόρπια, όπως το alternative τιραμισού (€ 5), που σερβίρεται σε σπασμένο φύλλο κρούστας. Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Ν. Φιλαδέλφεια, 2102588611. Τιμή: € 20-23

Περισσότερες πληροφορίες

Λεμονόκηπος (Ο)

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.