Il Postino

Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα.

Il Postino

Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα.

Il Postino - εικόνα 1

Πόσες καρτ ποστάλ μπορούν να χωρέσουν σε έναν τοίχο; Πόσες αναμνήσεις, πόσα τοπία, πόσα στιγμιότυπα συνθέτουν μια τόσο όμορφη και αγαπημένη χώρα όπως η Ιταλία; Αν κρίνω από τους τοίχους του «Il Postino», αμέτρητες. ειδικά τώρα που το μαγαζί απέκτησε τα σχεδόν διπλάσια τετραγωνικά στο τόσο cosy υπόγειό του. Τρώγοντας εδώ, ταξίδεψα με κάθε μπουκιά στην αυθεντική κουζίνα της «Μπότας», μα πάνω απ’ όλα στο βαθύ παραδοσιακό της feeling, όπου κουλτούρα και γεύση γίνονται ένα. Τα ορεκτικά έρχονται σε δίσκο για να διαλέξεις και οι γεύσεις που επιμελείται ο Antonio έχουν χρώμα γνησιότητας. Η ρικότα με τη λίγο σκορδάτη σαλάτα-σάλτσα μαϊντανού είναι πολύ aperitivo και το vitello tonato κλασικό και νόστιμο, όπως του πρέπει. Τα ζυμαρικά έχουν εκείνη την ανεπιτήδευτη, βαθιά νοστιμιά που χαίρεσαι σε μια ωραία τρατορία. Δοκίμασα ρουστίκ caserecce σε δύο ωραίες εκδοχές: μια πληθωρική βερσιόν με χωριάτικο λουκάνικο και ζουμερά μανιτάρια, αρωματισμένη με μαύρη τρούφα, και μια άλλη πιο… τσαχπίνα και όμορφα πικάντικη, με γλυκές καπνιστές πιπεριές, porcini και ντοματίνια. Αλλά και πένες «delicate», με κολοκυθάκια, σαφράν και ρικότα, που μου θύμισαν mama italiana. Το ελαφρύ, μυρωδάτο κλασικό τιραμισού είναι finale molto gentile. Γριβαίων 3, Κολωνάκι, 2103641414. Τιμή: € 20-23

Περισσότερες πληροφορίες

Postino (il)

Γριβαίων 3, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.