Η βραδινή όψη του «Αρχοντικού»

Το σύγχρονο μεν, με αρκετές δεκαετίες ιστορίας δε, μαγειρικό στέκι του Αμαρουσίου πλέον ανοίγει και το βράδυ, εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριό του με νέες γεύσεις.

Η βραδινή όψη του «Αρχοντικού»

Βλέποντας αυτό τον χώρο με το τουβλάκι αλά loft, τη στιλάτη «βιομηχανική» τζαμαρία, το λευκό πλακάκι της κουζίνας, το συνδυασμό ξύλου και μέταλλου σε τραπέζια και ράφια και τις παλιές διαφημίσεις στους τοίχους, στην περίπτωση που δεν το ξέρεις ήδη, είναι δύσκολο να φανταστείς ότι η ιστορία του «Αρχοντικού» κρατάει από το 1967. Κι ότι η γευστική διαδρομή του εστιατορίου ξεκίνησε σε μια κουζινίτσα στο χωριό της Μεσσηνίας με το ίδιο όνομα, με την κυρία Μαρία Φραγκούλη να μεταφέρει το 1984 τα μαγειρευτά της στην οδό Έβρου στους Αμπελόκηπους, όπου γνωρίσαμε και εκτιμήσαμε τα γεμιστά της, τις αγκινάρες αλά πολίτα, τα σουτζουκάκια και το αρνάκι φρικασέ. Τα τελευταία είναι εξίσου σπιτικά σε πιο σύγχρονο φόντο, στο νέο πόστο στο Μαρούσι. Μέχρι πρόσφατα τα έβρισκες μόνο το μεσημέρι, πλέον όμως το «Αρχοντικό» λειτουργεί και το βράδυ και προτείνει και μια σειρά από νέα πιάτα, όπως η τραβηχτή πίτα Μάνης με μανιτάρια και καπνιστό τυρί Βερμίου, οι κεφτέδες με τσιγαριστά χόρτα με σάλτσα ντομάτας και γραβιέρα Αμφιλοχίας, το ριζότο με φέτα και σύγκλινο Μάνης ή ένα χουνκιάρ μπεγιεντί, χωρίς να λείπουν και κάποια διανθισμένα με διεθνείς πινελιές, όπως το Flank steak με πατάτες οφτές και σάλτσα αρωματισμένη με τρούφα ή ένα σολομό μαριναρισμένο σε miso, με παντζάρι, χόρτα και σάλτσα σόγιας. Σύντομα θα σας έχουμε γευστική ανταπόκριση.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχοντικό (Το)

Λεωφ. Κηφισίας 70 & Πάρνωνος, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.