Οινόφιλο αεράκι φυσάει στον Πειραιά

Αρκετές ετικέτες κρασιού, φαγητό και φιλική διάθεση στο «Corks & Forks», μια καινούργια «wine pub» στην Ακτή Θεμιστοκλέους.

Οινόφιλο αεράκι φυσάει στον Πειραιά

Το «Corks & Forks» θα το συναντήσεις στην Ακτή Θεμιστοκλέους, να βάζει εδώ και μερικές εβδομάδες την οινική πινελιά του σε έναν Πειραιά που δεν είναι και τόσο μαθημένος σε στέκια του κρασιού. Αντί για wine bar, ο Μενέλαος, ο Παντελής, ο Σταύρος κι ο Δημήτρης προτιμούν να την αποκαλούν «wine pub» –για να βάζουν και το φαγητό στην εξίσωση. Ξύλο, τουβλάκι, πράσινο σκούρο στους τοίχους, τραπέζια και βαρέλια-stands για να καθίσεις στήνουν μια ζεστή οικόσφαιρα, με λίστα που αριθμεί περί τις 90 ετικέτες, κυρίως μικρών παραγωγών (τις 22 θα τις βρεις και σε ποτήρι) και μερικές ελληνικές μπίρες, πλατό τυριών και αλλαντικών, μπρουσκέτες, σαλάτες και ζυμαρικά, χωρίς να λείπουν ένα burger, μια μοσχαρίσια κόντρα ή μια σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα – πιο… παμπίστικα αυτά.
photo credit: Θεοχάρης Καραμάνης

Περισσότερες πληροφορίες

Corks & Forks

Ακτή Θεμιστοκλέους & Πάργας 1, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.