Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας

Σάντουιτς με θαλασσινά και ψάρια έχουν στον ευρωπαϊκό Βορρά. Έχουν και πλάι στον Βόσπορο. Τώρα έχουν και στην Μπενάκη.

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας

Σάντουιτς με θαλασσινά και ψάρια έχουν στον ευρωπαϊκό Βορρά. Έχουν και πλάι στον Βόσπορο. Τώρα έχουν και στην Μπενάκη.

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 1

Εκεί στο κέντρο –που έχει παράδοση στα ουζερί–, σε ένα μικρό πράσινο ντεκ με ξύλινους πάγκους που θυμίζουν κάπως αγγλική παμπ ή στα ψηλά τραπέζια με τα ψάθινα stools στο βιομηχανικό εσωτερικό, κάτω από το βλέμμα του καπετάνιου, τεντζερέδια με αχνιστά μύδια, φρέσκα ψάρια στη σχάρα (τσιπούρα και λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας ή σολομός) ή στο τηγάνι (γαύρος, μαρίδα, αθερίνα) και θαλασσινά δίνουν άλλη διάσταση στην καθημερινή ψαροφαγία.
Και ούζα παίζουν, και τσίπουρα, και μπίρες, και αρκετές ετικέτες κρασιού σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα € 10. Είναι πολύ έξυπνη ιδέα το «Kαπετάν Fishάει». Ένα «άλλο» γρήγορο φαγητό, σύγχρονο, χαλαρό, νεανικό και οικονομικό. Το balik ekmek, παλαμίδα που την ψήνουν δίπλα στα αραγμένα καΐκια του Eminonu και σ’ τη δίνουν μέσα σε καρβελάκι, είναι ωραία φάση. Κάτι σαν θαλασσινό «βρόμικο». Το smorbrod, ανοιχτό ψαρο-σάντουιτς με ψωμί σικάλεως, συνήθως με σολομό ή γαριδάκι, των Νορβηγών και των Δανών, πιο λεπτοκαμωμένο, λιγότερο «άγριο», έχει κι αυτό τη χάρη του.
Ε, στο «Καπετάν Fishάει» αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους, ντόπια εκδοχή. Και εγένετο ψαρο-street food αλά ελληνικά. Εκεί που θα έτρωγες μια τυρόπιτα ή ένα σουβλάκι/κεμπάπ, μπορείς πλέον να φύγεις με ένα ψάρι στο χέρι: κάνουν σάντουιτς με ψητό, τηγανητό ή μαριναρισμένο φρέσκο ψάρι με € 4,50. Ιδίως αυτό με το λαβράκι, φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι, και σος ταρτάρ, ωραία καυτερό, με αρκετούτσικο μπούκοβο, βάζει κάτω το κρέας.

Δοκίμασε

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 2

Μπακαλιάρο τηγανητό και πατάτες
ήτοι fish and chips αλά ελληνικά–, τον οποίο εδώ τον πανάρουν με panko (γιαπωνέζικη γαλέτα). Έρχεται τραγανός, πάνω σε λαδόκολλα, σε μεταλλικό δισκάκι (€ 6,80).

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 3

Τσιπούρα ή λαβράκι
τα οποία τα ψήνουν στη σχάρα ανοιχτά (αναλόγως μεγέθους, 300-350 γρ. συνήθως, κοστίζουν € 6,50-7,20). Για συνοδεία μπορείς να διαλέξεις λαχανικά ωμά ή βραστά, τουρσάκι και σος.

Kαπετάν Fishάει: Νέο στιλ ψαροφαγίας - εικόνα 4

Φρέσκο ψιλό ψαράκι ή τηγανητό γαριδάκι
που πανάρεται με καλαμποκάλευρο (€ 4). Και το μεν και το δε έρχονται μέσα σε χάρτινο χωνάκι, τραγανά, γλυκοφάγωτα, έτσι, σαν σνακ. Κρατάνε πάντως λίγο παραπάνω λάδι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Fresco / Sani Resort, Χαλκιδική

Με τον αέρα ενός grand restaurant και φόντο τον γλυκό ουρανό του χαλκιδικιώτικου ηλιοβασιλέματος, η al fresco σάλα του "Fresco" εξακολουθεί να κινείται σε υψηλές γαστρονομικές στροφές, με τον πολυβραβευμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι να βλέπει την ιταλική κουζίνα υπό πρίσμα ελεύθερο και δημιουργικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/08/2024

Δοκιμάσαμε τη σοφιστικέ θαλασσοφαγία του Alyelo στη Σίφνο

Η νεότερη προσθήκη στον όλο και πιο ανεβασμένο γιαλό του Φάρου συνδυάζει τραπέζια στην αμμουδιά και θάλασσα στο πιάτο, με τρόπο κομψό και μοντέρνο, συντονισμένο με την ευρύτερη εστιατορική φινέτσα του νησιού.

S. Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Sea Side" στη Λευκάδα

Το παραθαλάσσιο εστιατόριο στο Γένι συνδυάζει αρμονικά τη θέα στον κόλπο του Βλυχού με την προσεγμένη εμπειρία φαγητού σε έναν θερινό προορισμό.

Εστιατόρια και μπαρ σε ταράτσες και αυλές για την Πανσέληνο του Αυγούστου

Μαγαζιά για φαγητό, ποτό και γλυκό για να απολαύσετε το φετινό Αυγουστιάτικο φεγγάρι, γνωστό ως "Πανσέληνος του Οξύρρυγχου".

4 μέρη για να φας με ένα εικοσάρικο στην τσέπη

Ψαγμένοι μεζέδες, λιμπιστικά burger και λαχταριστές vegan επιλογές σε περιμένουν σε τέσσερα εστιατόρια που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την αυγουστιάτικη μελαγχολία χάρη στις προσιτές τιμές τους.

Tomata / Sani Resort, Χαλκιδική

Ανάμεσα στην ασίγαστη περατζάδα και με θέα τα σκάφη, φωλιασμένη στην ολόλευκη, φωτεινή βεράντα της στο κέντρο της Sani Marina, η "Tomata" του sui generis σεφ Χρύσανθου Καραμολέγκου επιβεβαιώνει για ακόμη μια χρονιά τη θέση της ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Μanko Athens

Το αθηναϊκό mega beach bar restaurant στην αυτοκρατορία παγκόσμια του διάσημου Περουβιανού σεφ Gaston Acurio προσφέρει high end διασκέδαση με περουβιανή κουζίνα και πάρτυ.