Το Off the Hook 2024 στρέφει όλα τα φώτα στη hip hop σκηνή

Οι διοργανωτές του μεγάλου hip hop φεστιβάλ, Γιώργος Ραυτόπουλος (Dynasty Group Athens) και Χρήστος Καμπύλης (Lab Art), μιλούν στο "α" για τη διοργάνωση που καταφέρνει να συμπορεύεται όμορφα με τη δυναμική σκηνή που εκπροσωπεί.

Off the Hook

Η ετήσια συνάντηση για τους φίλους του hip hop και ένα από τα πρώτα φεστιβαλικά ραντεβού του Σεπτεμβρίου "επιστρέφει" το διήμερο 6 και 7/9, για πρώτη φορά στο OAKA (Parking 5). Το Off the Hook 2024 φέρνει ένα δυνατό line-up, που, όπως πάντα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εγχώρια hip-hop σκηνή, χωρίς να λείπουν και οι διεθνείς καλεσμένοι. Πρωταγωνιστές έχουν οριστεί ο ΛΕΞ και οι Λόγος Τιμής που θα πλαισιωθούν, αντίστοιχα, από τον Βρετανό ράπερ Aitch και τους Γάλλους IAM. Αλλά και οι Delinquent Habits, Wang, Dani Gambino, Santa Salut, Εθισμός και Σαντάμ, μεταξύ άλλων, θα δώσουν το "παρών" στο φλογερό διήμερο.

Πώς, όμως, το Off the Hook έγινε το πιο σημαντικό ραντεβού για τους φίλους της hip hop κουλτούρας; Μιλήσαμε με δύο από τους ιθύνοντες νόες του φεστιβάλ για να μάθουμε πώς μια διοργάνωση μπορεί τελικά να συμπορεύεται όμορφα με τη δυναμική σκηνή που εκπροσωπεί.

Off the Hook

To Off the Hook ξεκίνησε, το όχι και τόσο μακρινό 2019, με όραμα να γίνει το μεγαλύτερο hip hop φεστιβάλ στην Ελλάδα, εξηγεί στο "α" ο Γιώργος Ραυτόπουλος -διοργανωτής, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Dynasty Group Athens- αλλά και να "φέρει κοντά το κλασσικό με το καινούριο hip hop ώστε δημιουργηθεί μια φεστιβαλική στέγη για το συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα", όπως συμπληρώνει ο Χρήστος Καμπύλης, επίσης διοργανωτής εκδηλώσεων και μέλος της ομάδας του Lab Art.

Η διοργάνωση συστήθηκε μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας, ενώ, επλήγη σημαντικά  -όπως και όλα τα αντίστοιχα εγχειρήματα- από την Covid-19. Βέβαια, για τον άνθρωπο πίσω από το success story της Dynasty αυτοί οι παράγοντες λίγο έχουν να κάνουν με την επιτυχία ή την αποτυχία ενός τέτοιου πρότζεκτ: "τις συνθήκες άλλωστε τις φτιάχνουμε μόνοι μας και για τη μουσική μας από την αρχή ήταν οι καλύτερες". "Η εξέλιξη του φεστιβάλ πάει χέρι-χέρι με την εξέλιξη της ελληνικής και παγκόσμιας rap σκηνής", συνεχίζει σχολιάζοντας εύστοχα την όλο και μεγαλύτερη απήχηση που απολαμβάνει ο θεσμός στα αθηναϊκά φεστιβαλικά πράγματα. 

"Κάποιες μορφές τέχνης και κάποιες μουσικές κουλτούρες δυναμώνουν μέσα στις αντιξοότητες. Η ραπ έχει πιάσει τον παλμό της εποχής. Είναι μια κουλτούρα που τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες φάσης της παγκοσμίως", λέει ο Καμπύλης μιλώντας για το πώς, παρά τις δυσχέρειες, το 2019 ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να στηθεί ένα φεστιβάλ σαν το Off the Hook, που θα κάλυπτε το κενό που υπήρχε στη σκηνή. 

Off the Hook

Σχετικά με το επίπεδο παραγωγής των φεστιβάλ στα μέρη μας σε σύγκριση με αντίστοιχα του εξωτερικού, ο Χρήστος Καμπύλης αναφέρει: "Δεν νομίζω ότι οι ελληνικές διοργανώσεις έχουν να ζηλέψουν πολλά πράγματα από αντίστοιχες του εξωτερικού. Φυσικά, οι προϋπολογισμοί άλλα και τα εισιτήρια είναι πολύ μεγαλύτερα με αποτέλεσμα κάποιες αντίστοιχες εκδηλώσεις να είναι πιο εντυπωσιακές άλλα πιστεύω ότι και στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία είμαστε σε πολύ καλό δρόμο". Όσο για τη συζήτηση σχετικά με τις τιμές των εισιτηρίων, που τώρα περισσότερο από ποτέ μονοπωλεί το ενδιαφέρον των συναυλιόφιλων στα social media, o Γιώργος Ραυτόπουλος προσθέτει: "Oι τιμές στις συναυλίες μας είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη. Η συνάρτηση τιμών και επιπέδου παραγωγής ευνοεί σίγουρα το κοινό που μπορεί να ζήσει συναυλίες υψηλού επιπέδου σε χαμηλές τιμές. Είμαστε πάντα κοντά στο κοινό μας".

Διαβάστε Επίσης

Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που η φεστιβαλική δράση του Off the Hook μεταφέρεται από το μέχρι τώρα "σπίτι" της στην Τεχνόπολη, στο ΟΑΚΑ. "Η Τεχνόπολη ήταν το μέρος απ’ όπου ξεκινήσαμε και, με αυτή την ευκαιρία, ευχαριστούμε όλη την ομάδα της για την άψογη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια. Νιώσαμε ότι ήρθε η ώρα που "μεγαλώσαμε" και ότι πρέπει να αναζητήσουμε τη συνέχεια του φεστιβάλ εκτός", μάς λέει ο συνεργάτης της Lab Art, με τον έτερο διοργανωτή να συμπληρώνει ότι ο μεγαλύτερος χώρος συνεπάγεται μεγαλύτερη παραγωγή, περισσότεροι καλλιτέχνες αλλά και καλύτερη φεστιβαλική εμπειρία για κοινό. 

Off the Hook

Μια ανάσα πριν την τέταρτη έκδοση του Off the Hook (6&7/9), οι δύο διοργανωτές αισιοδοξούν ότι η φετινή φεστιβαλική εμπειρία θα ξεπεράσει σε επίπεδο αλλά και ένταση τις προηγούμενες, τόσο για το hip hop κοινό όσο και για όποιον θέλει να γνωρίσει τη σκηνή σήμερα, μέσα από ένα line-up που θα φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα εγχώρια ονόματα άλλα και σημαντικούς καλεσμένους από το εξωτερικό: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το φετινό line-up που έχει δημιουργηθεί. Έχουμε σπουδαία ονόματα της ελληνικής σκηνής  -όπως είναι ο ΛΕΞ, oi Λογος Τιμής, Ο Dani Gambino, ο Wang, ο Eθισμός- αλλά και πολλούς ανερχόμενους και καινούριες προτάσεις. Παράλληλα, φιλοξενούμε για πρώτη φόρα στην Ελλάδα ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά ονόματα της hip hop σκηνής τους Γάλλους IAM. Αλλά και οι Smiff, n Wessun, οι Delinquent Habits συμπληρώνουν πολύ όμορφα τις πιο φρέσκες προτάσεις του καλλιτεχνικού μας προγράμματος. Τέλος, έρχονται ο Aitch άλλα και ο Ισπανός Beny Jr., δυο ευρωπαϊκά ονόματα που βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα πορείας τους". "Θα θέλαμε το Off the Hook να μείνει πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με συνέπεια, να συνεχίσει να εξελίσσεται και να αποτελεί μια ανατρεπτική πρόταση σε κάθε επόμενη εκδοχή του για τα μουσικά δρώμενα της χώρας και όχι μόνο" καταλήγει ο Χρήστος Καμπύλης. 

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Off The Hook Festival 2024 - Ημέρα 1η

  • Hip Hop

Στα μόλις λίγα χρόνια ύπαρξής του, από το 2019 μέχρι και σήμερα, το OTH έχει καθιερωθεί, το μεγαλύτερο rap festival στην Ελλάδα και φέτος επιστρέφει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Την πρώτη μέρα έρχονται οι ΛΕΞ, Aitch (Uκ), Beny Jr. (Es), Eθισμός, Σαντάμ, Delinquent Habits (USA), Nume X, Retro, Half Quickie και Avi. Κορυφαίοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, ανεπανάληπτες performances, διαδραστικά side activities, χορταστικά merchandise stands και η πιο vibrant φεστιβαλική διάθεση, δίνουν για άλλη μια χρονιά ραντεβού στην γιορτή της μουσικής που αγαπάμε, υποσχόμενα στιγμές και αναμνήσεις που κρατάνε μια ζωή.

Off The Hook Festival 2024 - Ημέρα 2η

  • Hip Hop

Πρωταγωνιστές της δεύτερης μέρας οι Λόγος Τιμής, IAM (FR), Dani Gambino, Wang, Zoro & Buzz , Smiff N Wessun (US), Θύτης X Sadomas, Santa Salut (ES), Ραμμένος Άσσος και Χαρά. Κορυφαίοι καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό, ανεπανάληπτες performances, διαδραστικά side activities, χορταστικά merchandise stands και η πιο vibrant φεστιβαλική διάθεση, δίνουν για άλλη μια χρονιά ραντεβού στην γιορτή της μουσικής που αγαπάμε, υποσχόμενα στιγμές και αναμνήσεις που κρατάνε μια ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

System Olympia: Καλτ erotica, γκρούβα και Μεσόγειος από μια Ιταλίδα που πρέπει να ανακαλύψετε

Η DJ έρχεται στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του φετινού Mediterranean Soundwaves και με αφορμή την άφιξή της στην Ελλάδα επιλέξαμε τα κομμάτια που θα σας ζεστάνουν στην ώρα για το set της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΝΑ ΦΑΡΔΗ
06/09/2024

"Piaf! the show": Μια συναυλία φόρος τιμής στην Edith Piaf στον Λυκαβηττό

Σε μιά χρονιά που ανήκει δικαιωματικά στο Παρίσι και τη ζωντανή μνήμη της Edith Piaf, η παράσταση "Piaf! The Show" ταξιδεύει ξανά στην Αθήνα.

Τα εξωφρενικά ακριβά εισιτήρια των Oasis και η δυναμική τιμολόγηση

Η προπώληση των εισιτηρίων ακολουθεί τη δυναμική τιμολόγηση, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να ξεφεύγουν σε τιμές, φτάνοντας ακόμη και τα 421 ευρώ για το βασικό tier.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν την έναρξη του Primer Music Festival

Δείτε τις χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δύο stages, το "έξυπνο" βραχιόλι ανέπαφης πληρωμής κ.λπ.

Alphaville: Οι synth pop ήρωες των 80s στο "Floyd"

Η θρυλική γερμανική μπάντα έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική ζωντανή εμφάνιση.

Επιπλέον ημερομηνίες για τις αποχαιρετιστήριες συναυλίες των The Last Drive

Το "Gagarin" θα φιλοξενήσει τους The Last Drive για δύο ακόμη εμφανίσεις.

Ο ανήσυχος τσελίστας Hauser επιστρέφει στην Ελλάδα

Μια μοναδική βραδιά στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στο πλαίσιο της περιοδείας του "Rebel with a Cello".