ΠΛΥΦΑ

Είσ.: € 10.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Συναυλίες

«Ο Καραγκιόζης παίζει πιάνο»

  • Μουσική παράσταση

Ο παραδοσιακός καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Μακρής σε μια μοναδική συνεργασία με τον μουσικό Σταύρο Ξιούρα. Η Βεζυροπούλα γυρίζει από τις σπουδές της στο εξωτερικό και έχοντας πια αποκτήσει ευρωπαϊκή μουσική παιδεία, ζητάει από τον πατέρα της τον Πασά, να διοργανωθεί στο Σεράι ένα μεγαλοπρεπές κονσέρτο. Αμέσως βγαίνει διαταγή να βρεθεί μαέστρος μεγάλου βεληνεκούς μαζί με πιανίστα, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της Βεζυροπούλας.

19/05 Κυρ. 12 μ.

Θοδωρής Οικονόμου - Μαριάννα Καβαλλιεράτου

  • Μουσική παράσταση

Ο πολυβραβευμένος πιανίστας και συνθέτης και η σπουδαία χορεύτρια και χορογράφος του Μπομπ Γουίλσον σε μια πρωτότυπη συνεργασία. Μια παράσταση μεγάλης διάρκειας (3 ωρών) όπου ο θεατής είναι ελεύθερος να υπάρχει και να κινείται στον χώρο όπως αυτός θέλει και αισθάνεται και για όσο χρόνο θέλει, καθώς έτσι γίνεται μέρος της ιδιαίτερης δράσης. Η μουσική γράφεται εκείνη την στιγμή, το ίδιο και η χορογραφία. Ένα παιχνίδι με τον χρόνο, την σχέση κίνησης και μουσικής, την επικοινωνία, την ύπαρξη. Φως, ήχος και κίνηση πρωταγωνιστούν σε ένα αυτόνομο, πρωτότυπο, δημιουργικό σύμπαν.

19/05 Κυρ. 6 μ.μ.

«Blues Moon»

  • Μουσική παράσταση

Οι Αναστάσιος Πάππας, Χρίστος Παπαγεωργίου, Τάκης Καπογιάννης και Σεραφείμ Μπέλλος διασταυρώνονται σε μια πρωτόγνωρη ηχητική πανδαισία με jazz, funk, ragtime, blues, classic, fusion και latin αναφορές. Δύο ξεχωριστές πιανιστικές προσωπικότητες, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Αναστάσιος Πάππας συναντιούνται με αφορμή την αγάπη τους για τη μουσική πολλών διαφορετικών στυλ. Το σχήμα συμπληρώνουν δύο καταξιωμένοι μουσικοί, ο Τάκης Καπόγιαννης στο κοντραμπάσο και ο Σεραφείμ Μπέλλος στα ντραμς. Ένα crossover πρόγραμμα, που συνδυάζει το κλασικό ύφος με τον αυτοσχεδιασμό και με άλλα δημοφιλή μουσικά είδη, όπως Jazz, Funk, Fusion κ.α.

19/05 Κυρ. 9.30 μ.μ.