Μικρός Κεραμεικός

Είσ.: € 15-13.

Tηλ:

Συναυλίες

Pied à Terre Trio

  • Jazz-Blues-Ethnic

Tο jazz trio παρουσιάζει σε μια ιδιαίτερη βραδιά, όπου η Δανάη συναντά τη Nina Simone και τον Frank Sinatra σε ένα ημερολόγιο του ελληνικού και διεθνούς ερωτικού τραγουδιού των 30s και 40s. Ερμηνεύουν οι Steania Morosini και ο Lieber Panos. Ο Χάρης Μπότσης στο πιάνο και ο Θοδωρής Χριστοδούλου στα τύμπανα συνεργάζονται πάνω από μια δεκαετία σε ποικίλα μουσικά projects. Το 2018 ιδρύουν το ντουέτο Pied à Terre, το οποίο παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό τώρα. Pied à Terre σημαίνει “πόδι στη γη” στα γαλλικά. Μεταφορικά χρησιμοποιείται για να δηλώσει το δικό σου χώρο σύντομης ξεκούρασης, για να συνεχίσεις με την ίδια θέρμη, τις δραστηριότητές σου.

16/05 Πέμ. 9.15 μ.μ.

The Stroryville Ragtimers

  • Jazz-Blues-Ethnic

To γκρουπ παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Louis Armstrong. Ο Duke Ellington έλεγε πως αν ένας άνθρωπος δικαιούται να λέγεται "Μr Jazz" αυτός δεν είναι άλλος από τον Louis Armstrong και όχι άδικα, ο Pops όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν οι φίλοι του έζησε παράλληλο βίο με αυτή την μουσική, γεννήθηκε μαζί της και ουσιαστικά μέσα σε μια δεκαετία την μετέτρεψε από μια λαϊκή μουσική σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Οι Storyville Ragtimers θα παρουσιάσουν μια ιστορική αναδρομή από την αρχή μέχρι και την κορύφωση της τεράστιας καριέρας του.

10/05 Παρ. 9.15 μ.μ.

Angela Fabre

  • Jazz-Blues-Ethnic

Σε ένα πρόγραμμα που συναντά τις 70s επαναστάτριες της φεμινιστικής folk και τις πιο απαιτητικές σύγχρονες ντίβες της τζαζ. H Angela Fabre γεννήθηκε στο Παρίσι αλλά ήταν πολύ μικρή όταν οι γονείς της αποφάσισαν μετά από διακοπές να μείνουν μόνιμα στην Ελλάδα. Τα ακούσματα της ποικίλα από ελληνικά τραγούδια και παραδοσιακά κλασικά Γαλλικά έως την Αμερικάνικη γυναικεία φολκ ροκ που την λατρεύει. Επέστρεψε στην πατρίδα για μουσικές σπουδές και σπουδές υποκριτικής και άρχισε αμέσως να εμφανίζεται σε μικρά club του Παρισιού αλλά να συμμετέχει και σε θιάσους στην ακμάζουσα ανεξάρτητη θεατρική σκηνή της πόλης. Οι πρώτες κριτικές ήταν ενθουσιώδεις για το μικρό κορίτσι που διασκεύαζε με αυτοπεποίθηση Johnnie Michelle και Joan Baez αλλά ξαφνικά προσωπικοί λόγοι θα την κάνουν να επιστρέψει στην δεύτερη πατρίδα της και να ξεκινήσει από την αρχή το δικό της προσωπικό ταξίδι στην μουσική.

17/05 Παρ. 9.15 μ.μ.

Γιώργης Χριστοδούλου

  • Ελληνική

Σε σε μια «αποσπερίδα» με τραγούδια από όλη του τη δισκογραφική πορεία. Ο Γιώργης Χριστοδούλου, τραγουδοποιός με οκτώ προσωπικά άλμπουμ και μια ξεχωριστή πορεία στην ελληνική αλλά και την ισπανική μουσική σκηνή, θα παρουσιασει μια παλαιοτερη δουλεια του με τιτλο "Καντάδα", βασισμένη στα τραγούδια των Αττίκ, Σουγιούλ, Γιαννίδη, Ραπίτη κ.α . Η ιδεα για την δευτερη ματια πανω σε αυτηντην συλλογη τραγουδιων του γεννηθηκε απο τις εξαιρετικες νεες ενορχηστρωσεις των δυο μουσικων του που τον συνοδευουν στο προτζεκτ των Pivert.

19/05 Κυρ. 9.15 μ.μ.

Ναταλία Ρουτσολιά

  • Ελληνική

Η νέα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός μάς βάζει στο μουσικό της σύμπαν με τη μουσική παράσταση «Έφτιαχνα κόσμους». Στα προγράμματά της κυριαρχούν όλες οι αποχρώσεις όπως και στη ζωή. Ο προσεγμένος στίχος, ο λυρισμός και ο πλουραλισμός υφών και παιξίματος με πινελιές από jazz εναρμονίσεις, νεορομαντική pop αισθητική καθώς η αγάπη για πιο λαϊκότροπα και πιο παραδοσιακά ακούσματα δένουν με σεβασμό στο σήμερα. Στο live αυτό θα παρουσιαστεί πρωτότυπο και ακυκλοφόρητο υλικό καθώς θα ακουστούν και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών διαχρονικών και νεότερων καθώς και ξενόγλωσσα αγαπημένα κομμάτια «μπλεγμένα» με αισθητική.

12/05 Κυρ. 9.15 μ.μ.

Django Unleashed

  • Jazz-Blues-Ethnic

Η gypsy jazz μπάντα εμπνέεται από τη μουσική του αξέχαστου Django Reinhardt. Ο βασικός κορμός του σχήματος αποτελείται από τους: Ηλία Τσάγγαρη, Αντωνη Αρφάνη στις κιθαρες και τον Κωστα Αρσενη στο κοντραμπάσο.

15/05 Τετ. 9.15 μ.μ.

Danai & Io

  • Jazz-Blues-Ethnic

Θα ερμηνεύσουν γαλλόφωνα κομμάτια εμπνευσμένα από το ρεπερτόριο των δύο διαχρονικών ποιητών Georges Brassens και Jacques Brel, καθώς και unppluged πρωτότυπες συνθέσεις από τον δίσκο τους «Κάψουλες Χρόνου». Η Iώ παίζει ακορντεόν και η Δανάη τραγουδάει. Από το 2016 στην Αθήνα και οι δύο τους δημιουργούν και παίζουν με μουσική και στίχους. Μία από τις πρώτες εκφράσεις αυτής της συνδημιουργίας είναι ένα πρόγραμμα κατά βάση γαλλόφωνο, αλλά και με τραγούδια ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, και ελληνικά-με παραδοσιακά και φολκλόρ στοιχεία τα οποία τις βοηθούν να επιστρέφουν στις εαυτές τους. Όπως η καραντίνα του 2020 περιόρισε τους τρόπους διεξόδου και ενίσχυσε την ανάγκη για αίσθηση, καταγραφή και ανάμνηση, γεννήθηκε ο πρώτος τους δίσκους "Κάψουλες Χρόνου", ο οποίος και κυκλοφορεί από τις 2 Φεβρουαρίου του 2024. Ο δίσκος αυτός είναι μία συλλογή από μελοποιημένες κάψουλες ποίησης, μορφές μουσικής ανάμνησης, ένα σενάριο για τελετουργίες που καλούν όποιο το διαβάσει να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της επιτέλεσής τους.

22/05 Τετ. 9.15 μ.μ.