The LEGO Batman Movie

Σαρκαστική, απολαυστική, όχι μόνο... παιδική

Οι ταινίες που δημιουργούνται με τον τρόπο που "γυρίστηκε" και το The LEGO Batman Movie προσφέρουν συνήθως καλές οικιακές μεταφορές - και η συγκεκριμένη κάνει ακριβώς αυτό. Τα λαμπερά χρώματα, ο ατμοσφαιρικός έως συχνά... εξωπραγματικά κολακευτικός φωτισμός, οι αντανακλάσεις του πλαστικού και των άλλων υλικών, τα ειδικά εφέ, όλα αποδίδονται από την εικόνα του Blu-ray με τρόπο εξαιρετικό. Το επίπεδο λεπτομέρειας σε όλα είναι πολύ υψηλό (παρά το γεγονός ότι υπήρχε περιθώριο για ακόμη μικρότερη συμπίεση από αυτήν που δέχθηκε η ταινία για να αποθηκευθεί σε οπτικό δίσκο) και η απεικόνιση του μαύρου είναι σχεδόν... ανέλπιστα καλή αν σκεφτεί κανείς πως το Blu-ray δεν έχει φυσικά στην διάθεσή του την τεχνολογία απεικόνισης HDR για να εκμεταλλευτεί ευρύτερη γκάμα χρωμάτων.

Ο ήχος ακολουθεί "από κοντά" την εικόνα ποιοτικά: εξακάναλος και διαμόρφωσης DTS Master Audio αποδίδει τους διαλόγους των χαρακτήρων με διαύγεια, την "τοποθέτηση" στον χώρο των ειδικών εφέ πειστικά και την μουσική επιβλητικά, χωρίς ενοχλητικές επικαλύψεις ανάμεσά τους. Οι τυχεροί που έχουν στην διάθεσή τους ηχοσύστημα συμβατό με το πρότυπο Dolby Atmos θα "εισπράξουν" ακόμη περισσότερα από το The LEGO Batman Movie. Αυτό που θα "εισπράξουν" όλοι, πάντως, είναι τα καλοδιαλεγμένα extras: υπάρχουν κάποια τυπικά, ναι, αλλά αναφοράς αξίζουν τα πέντε (!) χιουμοριστικά σχετικά ταινιάκια μικρού μήκους, καθώς και οι τέσσερις "κομμένες σκηνές" που δεν είχαν συμπεριληφθεί ώστε η ταινία να έχει σωστή ροή. Αυτά, μαζί με τα μικρά θεματικά αφιερώματα για στοιχεία της παραγωγής, αξίζουν σαφέστατα θέασης.

Είναι, πάντως, ευχάριστο να διαπιστώνει κανείς πως είναι σε θέση να εγκρίνει την αγορά μιας ταινίας σε Blu-ray όχι για συγκεκριμένα πράγματα, αλλά για το σύνολό της... και αυτό ακριβώς διαπιστώνουμε με το The LEGO Batman Movie. Δεν είναι μόνο ο έξοχος οπτικοακουστικός του τομέας, δεν είναι μόνο τα ευπρόσδεκτα extras, δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αυτή είναι μία πολύ καλή για το κοινό της ταινία ούτως ή άλλως. Είναι όλα μαζί και, ως εκ τούτου, μπορεί να προταθεί... ανεπιφύλακτα και αδίστακτα. Περιμένουμε ήδη με ανυπομονησία το The LEGO Ninjago Movie στις αίθουσες και τα οικιακά μας players!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ