Suicide Squad

Αμφιλεγόμενο φιλμ, προσεγμένη εικόνα και ήχος

Ακόμη και με τις αδυναμίες του Suicide Squad ως φιλμ δεδομένες, ωστόσο, οι απαραίτητες σκηνές δράσης, όπως και όλες σχεδόν οι απόκοσμες σκηνές της Enchantress, είναι οπτικά εντυπωσιακές - και εκεί θριαμβεύει η πάρα πολύ καλή μεταφορά της ταινίας σε Blu-ray όσον αφορά στην εικόνα. Η Warner είχε επιλέξει υποτονική παλέτα για την όλη παραγωγή, το στοιχείο αυτό ωστόσο αναδεικνύει υπέροχα τις λεπτομέρειες στους χαρακτήρες, τα σκηνικά και ο,τιδήποτε άλλο συνθέτει την το φιλμ. Με πάρα πολλές από τις σκηνές να διαδραματίζονται την νύχτα ή σε χαμηλό φωτισμό γενικότερα, δε, η απόδοση των σκιών και του μαύρου κρίνεται ως εξαιρετική. Οι τεχνικοί της Warner έχουν επίσης επιλέξει να μην χρησιμοποιήσουν φίλτρα επεξεργασίας για την καταστολή του κινηματογραφικού κόκκου, η εικόνα λοιπόν παραμένει οξεία και καθαρή σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Οπτικά το Blu-ray του Suicide Squad μπορεί να μην είναι επιπέδου αναφοράς, είναι όμως από τα καλύτερα της κατηγορίας του για το 2016.

Ο ήχος της ταινίας σε Blu-ray είναι επίσης φροντισμένος, προσφέρεται μάλιστα σε δύο εκδόσεις: η μία είναι στην νέα, αντικεικενοστρεφή μορφή του Dolby Atmos ενώ η δεύτερη στην... "απλή" Dolby TrueHD 7.1. Για την πρώτη έκδοση δεν μπορούμε να έχουμε άποψη, η δεύτερη όμως είναι πάρα πολύ καλή: και ηχητικό πεδίο ευρύ απεικονίζει μπροστά στον θεατή, και τους διαλόγους αποδίδει με σαφήνεια, και τα περιβαλλοντικά εφέ "τοποθετεί" γύρω του πειστικά. Η... εμμονή του Ayer να αναμιγνύει μουσικά κομμάτια του soundtrack με τα ειδικά εφέ στις σκηνές δράσης σε κάποια σημεία έχει ως συνέπεια τα δεύτερα να ακούγονται περισσότερο υπόκωφα απ' όσο θα μάς άρεσε, αλλά δεν είναι κάτι που ενοχλεί - ειδικά όταν το soundtrack εμπεριέχει τόσο καλά διαλεγμένες επιλογές όσο αυτό του Suicide Squad.

Στον τομέα των extras η αλήθεια είναι πως το περιμένει κανείς το πλούσιο υλικό από μία παραγωγή με υπόβαθρο στα comics και τόσους διαφορετικούς χαρακτήρες να περιλαμβάνονται... και η οικιακή έκδοση του Suicide Squad δεν απογοητεύει. Υπάρχει αναλυτικότατο ντοκυμαντέρ με σχολιασμό πολλών συντελεστών και θέμα την μεταφορά των χαρακτήρων και της ατμόσφαιρας των ομώνυμων comics της DC στην μεγάλη οθόνη. Υπάρχει ένα ακόμη εστιασμένο στον Joker, την Harley Quinn και την... ιδιότυπη σχέση τους, ένα με θέμα την εξάσκηση των ηθοποιών για τις ανάγκες της ταινίας, ακόμη και ένα αφιερωμένο στα όπλα (!) που χρησιμοποιούνται σε αυτήν. Δεν λείπει, άλλωστε, και το απολαυστικό μοντάζ με τις "γκάφες" των γυρισμάτων, που έχει εξελιχθεί σε... must στις υπερηρωϊκές παραγωγές.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί τα καλά extras, ο ποιοτικός ήχος και η συναρπαστική εικόνα δεν θα αλλάξουν εύκολα την γνώμη εκείνων που αγοράζουν... εξαιρετικά προσεκτικά τα Blu-ray της συλλογής τους, να εντάξουν σε αυτήν το Suicide Squad: σε όσους δεν άρεσε το φιλμ, ο προσεγμένος οπτικοακουστικός τομέας και το πρόσθετο περιεχόμενο δύσκολα "πείθουν" από μόνα τους την κατηγορία αυτή των θεατών. Όμως οι πιστοί οπαδοί των comics της DC και οι λάτρεις του θεαματικού σινεμά μπορούν να είναι βέβαιοι, τουλάχιστον, ότι η μεταφορά του Suicide Squad για τον οικιακό κινηματογράφο κινείται σε υψηλά επίπεδα. Σε αυτούς συγκεκριμένα, διακρίνουμε μία... Μargot Robbie να "κλείνει το μάτι" με νόημα!

Βαθμολογία: 7 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ