COSMOTE TV Multiroom: απλά κι εξυπηρετικά

H σημαντική υπηρεσία διαθέσιμη σε όλους - πρακτικές εντυπώσεις και αξιολόγηση

Τα θετικά του υβριδικού περιβάλλοντος χρήσης, βέβαια, αξιοποιούνται στο μέγιστο όταν έχει στην διάθεσή του κανείς διάταξη Multiroom στην COSMOTE TV. Η θέαση μιας ταινίας από την υπηρεσία Cinema On Demand, για παράδειγμα, μπορεί να ξεκινήσει σε έναν χώρο και να συνεχιστεί σε έναν άλλο από το σημείο που την είχαμε διακόψει, γιατί το σύστημα "θυμάται" κι αποθηκεύει (bookmark) την πρόοδο της αναπαραγωγής. Αξιοποιήσιμες σε διάταξη Multiroom είναι και άλλες δημοφιλείς υβριδικές λειτουργίες, όπως η COSMOTE Replay TV (με μικρότερες απαιτήσεις σε ταχύτητα λήψης δεδομένων και άρα εφικτό να χρησιμοποιηθεί σε δύο ή και τρεις αποκωδικοποιητές ταυτόχρονα με άνεση), ενώ εφικτή είναι και η εγγραφή προγράμματος σε σκληρό δίσκο είτε κατά την θέαση είτε προγραμματισμένα, επίσης σε περισσότερους του ενός αποκωδικοποιητές ταυτόχρονα.

Επειδή, βέβαια, η... τέλεια τεχνολογική υλοποίηση σε οικιακό περιβάλλον δεν υπάρχει, έτσι και αυτή του Multiroom της COSMOTE TV συνοδεύεται από κάποιους περιορισμούς και χαρακτηριστικά που οφείλει να γνωρίζει κανείς. Το πρόσθετο κόστος των €6.5 μηνιαίως για κάθε extra αποκωδικοποιητή το θεωρούμε λογικό αν σκεφτεί κανείς πόσο εξυπηρετικό είναι να έχει όλο το πρόγραμμα της υπηρεσίας διαθέσιμο και σε άλλο χώρο (του ανταγωνισμού κινείται στα σχεδόν €11 και προβλέπει μόνο έναν ακόμη πρόσθετο αποκωδικοποιητή και όχι έως τρεις), όμως και πάλι θα πρέπει να ληφθεί "στα υπ' όψιν" για τον συνολικό λογαριασμό προς την COSMOTE. Το θέμα του ξεχωριστού "πιάτου" για κάθε πρόσθετο αποκωδικοποιητή και η απαραίτητη σχετική καλωδίωση είναι ακόμη ένα "στα υπ' όψιν", τόσο σε κόστος όσο και χωροταξικά. Η διάταξη Multiroom, άλλωστε, δεν λειτουργεί αν δεν υπάρχει Δικτυακή σύνδεση ενεργή - αυτό, όπως και στην "απλή" δορυφορική υβριδική συνδρομή COSMOTE TV, σημαίνει πως σε περίπτωση π.χ. τηλεπικοινωνιακής βλάβης για πιο πολλές από 18 ώρες, ο καταναλωτής απλώς δεν έχει πρόσβαση ούτε στο "απλό" τηλεοπτικό περιεχόμενο.


Δεν χωρά, πάντως, αμφιβολία στο γεγονός ότι η όλη λειτουργία του COSMOTE TV Multiroom - από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μιας τέτοιας διάταξης και μετά - προσφέρει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: διαχείριση πλούσιου τηλεοπτικού περιεχομένου σε πολλαπλούς χώρους με τρόπο εύχρηστο και απροβλημάτιστο. Δεν έχει το σύνολο της συνδρομητικής βάσης της COSMOTE TV την ανάγκη αυτής της δυνατότητας προφανώς - αλλά το ποσοστό της που όντως την χρειάζεται παραμένει υπολογίσιμο και η ευελιξία που χαρακτηρίζει την λύση που προτείνει η COSMOTE είναι υπεραρκετή για ποικιλία σεναρίων χρήσης. Πρόκειται, δε, και για έναν από τους καλύτερους λόγους που μπορούμε να σκεφτούμε για να αναβαθμίσει ένα αστικό σπίτι με πολλά... δραστήρια τηλεοπτικά μέλη την Δικτυακή του σύνδεση σε VDSL ή, εν καιρώ, σε Fiber. Για ευκολίες όπως αυτή, μάλιστα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ