Ant-Man

Μικρή... στο μάτι παραγωγή, μεγάλη έκδοση σε Blu-ray

Αξίζει να σημειωθεί - και αυτό είναι κάτι που... σπάνια θα συναντήσει κανείς σε αξιολόγηση Blu-ray από το Αθηνόραμα Digital - πως στην 3D εκδοχή της η ταινία έχει όντως "κάτι παραπάνω να δώσει", χάρις στις αλλαγές της κλίμακας του περιβάλλοντος με τις μεταμορφώσεις του Ant-Man και τις εναλλαγές στο βάθος πεδίου. Αυτά τα στοιχεία το συγκεκριμένο φιλμ δεν επεδίωξε στην πραγματικότητα να τα προσφέρει ηθελημένα (να "σχεδιαστούν" εντυπωσιακές σεκάνς με ειδικό τρόπο δηλαδή), όμως το "βάθος" προκύπτει σε πολλές σκηνές φυσικά και, γι' αυτό ίσως, εντυπωσιακά. Είναι κρίμα που η έκδοση του Blu-ray η οποία διατίθεται στην ελληνική αγορά δεν προσφέρει το δεύτερο δισκάκι με την εκδοχή 3D.

Ηχητικά το Ant-Man δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παράπονο. Τόσο η ομιλία όσο και η μουσική αποδίδονται υπέροχα (και χωρίς να επικαλύπτει η μία την άλλη με τρόπο δυσάρεστο προς τον θεατή), όμως τα εφέ αληθινά "κλέβουν την παράσταση" για δύο λόγους. Ο ένας είναι οι ανεπαίσθητες ηχητικές ενδείξεις "του γύρω περιβάλλοντος" (αναφερόμαστε πάντοτε σε track ποιότητας DTS HD Master Audio και 7.1 καναλιών) που προσθέτουν στην "παρουσία" της ταινίας ακόμη και σε "ήσυχες" ή γενικότερα ουδέτερες σκηνές. Ο άλλος είναι ο πανέξυπνος τρόπος με τον οποίο τα εφέ "ακολουθούν" σε ισχύ και ενέργεια τα τεκταινόμενα της οθόνης ανάλογα με το... μέγεθος του Ant-Man (!): έτσι ένας πυροβολισμός που ακούγεται "φυσιολογικά" όταν ο πρωταγωνιστής είναι... full size, ακούγεται δυνατότερα όταν αυτός έχει μέγεθος μυρμηγκιού ή εκείνη την ώρα μικραίνει. Πώς παρακολουθούσαμε παλιότερα ταινίες χωρίς αυτές τις μικρές "πινελιές" στην επεξεργασία και μίξη ήχου, ιδέα δεν έχουμε!

Όσον αφορά στα extras: δεν είναι πολλά, αλλά είναι από αυτά που μάς αρέσουν. Πέρα από τον σχολιασμό των συντελεστών, υπάρχει το απαραίτητο "making of" για την διαχείριση της κλίμακας του πρωταγωνιστή και του περιβάλλοντος μέσα από εφέ, κάποιες σκηνές που αφαιρέθηκαν και κάποιες μεγαλύτερης διάρκειας από αυτές που έχουν συμπεριληφθεί, καθώς και οι πάντα ενδιαφέρουσες... "γκάφες στα γυρίσματα". Λαμβάνοντας στα υπ' όψιν τα φιλότιμα extras, τον πάρα πολύ καλό τεχνικό τομέα και το απλό, απλούστατο... fun factor του Ant-Man, είναι δύσκολο να μην το προτείνει κανείς για αγορά τουλάχιστον από το κοινό που αρέσκεται στις υπερηρωϊκές ή/και στις θεαματικές ταινίες. Δεν είναι η απαραίτητη προσθήκη στην συλλογή Blu-ray όλων μας, ακριβώς, αλλά πλησιάζει πολύ περισσότερο απ' όσο αρχικά περιμέναμε. Με την ευκαιρία π.χ. κάποιας καλής έκπτωσης, ασυζητητί!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ