Νέα TV για το Mundial: Διάλεξέ την

Τί κάνει μία τηλεόραση καλύτερη από άλλες γι' αθλητικά προγράμματα;

Ναι, το γνωρίζουμε ότι εν τέλει αυτό που προκύπτει ως... γενικό συμπέρασμα - από όλα όσα αναφέραμε στις προηγούμενες σελίδες - είναι το "όσο ακριβότερη η TV τόσο καλύτερη". Αν και ο ισχυρισμός έχει μεγάλες δόσεις αλήθειας, σημαντικότερο στις μέρες μας δεν είναι να αναζητά κανείς απαραίτητα το ακριβό, αλλά αυτό που προσφέρει περισσότερη αξία για τα χρήματά του - κι εκεί είναι (κυριολεκτικά) "όλα τα λεφτά". Στο να διαλέξει κανείς ένα μοντέλο τηλεόρασης που τού προσφέρει όλα όσα χρειάζεται, στο βαθμό που τα χρειάζεται, χωρίς να τού "χρεώνει" ό,τι δεν χρειάζεται πραγματικά.



Για το Mundial 2010, για παράδειγμα, δεν έχει νόημα να αγοράσει κανείς μία πολύ φθηνή τηλεόραση - με αναπόφευκτα ελλιπές σύστημα ψηφιακής επεξεργασίας - γιατί δεν θα τού προσφέρει εν τέλει αυτό που θέλει: σωστή "αθλητική" εικόνα. Δεν έχει νόημα επίσης να αγοράσει μία μικρή τηλεόραση, γιατί αφενός το γήπεδο... "στριμωγμένο" σε ίντσες κάτω των 42 μειώνει πάρα πολύ την αίσθηση του θεάματος, αφετέρου η θέαση με παρέα γίνεται... άβολα σ' ένα τυπικό σαλόνι.

Με την ίδια συλλογιστική, ωστόσο, δεν έχει νόημα να αγοράσει κανείς μία τηλεόραση π.χ. με ασύρματη σύνδεση στο Internet, αν το μόνο που σκοπεύει να κάνει είναι να παρακολουθεί αθλητικά προγράμματα από τηλεοπτικούς σταθμούς. Δεν έχει νόημα να επιλέξει μία τηλεόραση με ιδιότητες media player - με θύρα USB για σύνδεση με σκληρούς δίσκους των PC για θέαση ταινιών - τη στιγμή που σε οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή μπορεί, αν το θελήσει, να προσθέσει χωρίς ιδιαίτερο κόστος αυτή τη δυνατότητα με ξεχωριστή τέτοια συσκευή. Δεν έχει, επίσης, νόημα να καταβάλλει σημαντικά περισσότερα χρήματα για μία... υπέρλεπτη τηλεόραση - όσο κι αν μας αρέσουν και μας εντυπωσιάζουν - αν δεν υπάρχει ουσιαστικά πρόβλημα χώρου εκεί όπου αυτή θα τοποθετηθεί. Με αυτά ως δεδομένα, τί άλλο να ευχηθούμε; Καλές επιλογές!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ