FIFA 11

Νέα σεζόν, οι ίδιοι υψηλοί στόχοι

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που είχαμε εντοπίσει κατά καιρούς στα προηγούμενα FIFA σχετιζόταν με την τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων, η οποία - από ορισμένα επίπεδα δυσκολίας και πάνω - καθιστούσε μία ντρίμπλα ή ένα καλό σουτ σχεδόν αδύνατο να επιτύχει το σκοπό του, καθιστώντας άδικο το τελικό αποτέλεσμα ακόμη κι όταν μιλούσαμε για αληθινούς δεξιοτέχνες των FIFA. Η νέα έκδοση δεν έχει... τέτοια θέματα, αφού έχουν ολοκληρωθεί μεγάλες αλλαγές με σκοπό ένας καλός παίκτης να απολαμβάνει τα ματς, να προσφέρει θέαμα και να επιτυγχάνει γκολ ακόμη και στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας, βάσει της αξίας του. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει βελτιωθεί άλλωστε έτσι ώστε να "μελετά" την ώρα του αγώνα τις τακτικές του παίκτη, προσαρμόζοντας έτσι - κι ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας - την ομάδα που ελέγχει.

Αυτό σημαίνει πως, αν στο μέτριο επίπεδο δυσκολίας συνηθίζατε να επιτίθεστε μονίμως από τα πλάγια με ψηλές μπαλιές, οι αμυντικοί θα αρχίσουν μετά τις πρώτες προσπάθειές σας να είναι σχεδόν "κολλημένοι" πάνω στους επιθετικούς σας. Κατά τη διάρκεια των αγώνων που απολαύσαμε είδαμε ακόμη πως οι αντίπαλοι επιθετικοί χρησιμοποιούν με περισσότερη φυσικότητα τους μηχανισμούς ντρίμπλας και έχουν σταματήσει να διαπερνούν τις άμυνες απλώς με διαγώνιες μπαλιές ή με παράλογα (υπέρ τους)... τζαρτζαρίσματα.

Όσον αφορά στις επιλογές παιχνιδιού του νέου τίτλου, η Be-A-Pro και η Manager αφαιρέθηκαν και τη θέση τους πήρε η εμπλουτισμένη Career. Σε αυτήν ο παίκτης μπορεί να επιλέξει αν θα συμμετέχει σε αγώνες που μπορεί να φτάσουν έως και 15 συνεχόμενες σεζόν ως ποδοσφαιριστής, ως Manager ή ως ποδοσφαιριστής/manager. Σημαντικές βελτιώσεις εντοπίζονται και στο μηχανισμό εξομοίωσης των αγώνων, στο ημερολόγιο που προβάλλει το πρόγραμμα και στους μηχανισμούς διαχείρισης των μεταγραφών.

Στην τελευταία επιλογή παιχνιδιού, μάλιστα, η ΕΑ προσέθεσε περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως περισσότερες παραμέτρους στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ομάδες. Είναι δε σημαντικό πως, παράλληλα με το πρωτάθλημα στο οποίο θα επιλέξει ο παίκτης να συμμετέχει, θα διεξάγονται όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της εκάστοτε ηπείρου - και γι' αυτά οι gamers θα έχουν πλήρη ενημέρωση, ώστε να έχει αίσθηση του πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν π.χ. την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο για τους μεγάλους παίκτες του σπορ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ