Steam: εκπτώσεις... προκλητικές σε games κορυφαία

Ξεκινά επίσημα η καθιερωμένη καλοκαιρινή περίοδος προσφορών σε όλων των ειδών τις παραγωγές για PC, ακόμη και σε πολύ πρόσφατες

Ναι, τα PlayStation5 και Xbox Series X προσφέρουν πολύ υψηλό δείκτη κόστους/αξίας ως συστήματα αυτά καθ' αυτά: προσωπικό υπολογιστή ικανό να αποδώσει ικανοποιητικά σε όλα τα σύγχρονα games με κόστος σύνθεσης τα €499 είναι πρακτικά αδύνατο να συνθέσει κανείς, όσο κι αν ψάξει για τα σχετικά υποσυστήματα. Τα games των PlayStation ή Xbox, ωστόσο, κοστίζουν συνήθως περισσότερο (και για περισσότερο καιρό) απ' ότι τα αντίστοιχα για PC, γεγονός που κάθε χρόνο φροντίζει να υπογραμμίσει η Valve με τις μεγάλες εκπτώσεις που κάνει στο δημοφιλές της Δικτυακό κατάστημα, το Steam. Τέτοια προωθητική ενέργεια εκπτώσεων, καθιερωμένη σε αυτό το σημείο του καλοκαιριού κάθε χρόνο, μόλις ξεκίνησε η αμερικανική εταιρεία - και είναι μία από τις πλέον εντυπωσιακές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο των εκπτώσεων αυτών - που η Valve ονομάζει απλώς Steam Summer Sales - κυριολεκτικά χιλιάδες παλιότερα ή νέα PC games κάθε είδους έχουν δεχθεί μειώσεις τιμών της τάξης του 30% "και πάνω", με ορισμένα ν' αγγίζουν μειώσεις της τάξης του 95% (!). Αυτό σημαίνει πως πολλοί ποιοτικοί τίτλοι ανεξάρτητων δημιουργών ή ΑΑΑ παλαιότεροι που είχαν ούτως ή άλλως χαμηλή τιμή (μικρότερη π.χ. των €14.99-€19.99), μπορούν ν' αποκτηθούν με €9.99 ή €4.99, ενώ ορισμένα cult hits με μόνο λίγα ευρώ. Αλλά και AAA games "εσοδείας 2024", πλήρους κόστους ως νέες κυκλοφορίες (€59.99), δέχονται εκπτώσεις της τάξης του 35%-50% ή και υψηλότερες για λίγες μόνο μέρες.

Αυτά ισχύουν για μεμονωμένα games. Αν ο παίκτης επιλέξει κάποιο από τα "πακέτα" που ετοιμάζουν οι παραγωγοί PC games ειδικά για την Steam - όπως αυτά που συγκεντρώνουν π.χ. όλα τα Assassin's Creed, τα Resident Evil, τα Halo, τα Hitman, τα Civilization κλπ. - οι οικονομίες κλίμακος μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Είναι, δε, η πρώτη φορά που η Valve δημιουργεί - και το σημαντικότερο, ανανεώνει - την ειδική κατηγορία Deep Discounts για τις μεγαλύτερες δυνατές εκπτώσεις σε δημοφιλή PC games του παρελθόντος. Μόνο έτσι είναι εφικτό να αποκτήσει κανείς το ακόμη κορυφαίο Asserto Corsa για €2 ή το θρυλικό The Witcher III για €3!

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ανάμεσα στις πάμπολλες προσφορές games στο πλαίσιο της νέας Steam Summer Sale ξεχώριζαν αυτές για τα Hogwarts Legacy (€24), Pacific Drive (€18), Cyberpunk 2077 (€30), Tekken 8 (€40), Palworld (€22), Dead Island 2 (€30), Forza Horizon 5 (€30), Star Wars Jedi: Survivor (€32) και DragonBall 2 Xenoverse (€10), καθώς και πολλές άλλες σε παραγωγές του 2021 και 2022 με σημαντικά μειωμένες ή... απίθανα μειωμένες τιμές.

Στο πλαίσιο της ίδιας προωθητικής ενέργειας - και για όσο διαρκεί το σχετικό στοκ - η Valve προσφέρει επίσης το φορητό της σύστημα ψυχαγωγίας, το Steam Deck, με έκπτωση της τάξης του 15% στην έκδοση με οθόνη LCD. Οι τρέχουσες εκπτώσεις της Steam Summer Sale θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 11/7 και επειδή θα προστίθενται στο μεσοδιάστημα συνεχώς νέες προσφορές, αξίζει να παρακολουθεί κανείς τακτικά αυτές τις μέρες την κεντρική σελίδα της υπηρεσίας. Κλικ, κλικ, κλικ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ