FIFA 11

Νέα σεζόν, οι ίδιοι υψηλοί στόχοι

Σε άλλα νέα χαρακτηριστικά: για πρώτη φορά οι gamers θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη μουσική που έχουν αποθηκευμένη στο σκληρό δίσκο των PlayStation 3, Xbox 360 και PC για την πλοήγηση στα menu, ενώ μπορούν να προσθέσουν και ειδικά ηχητικά εφέ κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιστατικών (πχ. στην επίτευξη τερμάτων ή στην είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο). Αυτό σημαίνει πως, για παράδειγμα, οι φίλοι του Ολυμπιακού θα μπορούν να προσθέσουν τον ύμνο της ομάδας τους, έτσι ώστε να ακούγεται όσο οι ομάδες θα ετοιμάζονται για το ματς, μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη στους εντός έδρας αγώνες.

Οι εν λόγω προσθήκες - για... ευνόητους λόγους - θα υποστηρίζονται μόνο τοπικά και όχι στους αγώνες που διεξάγονται μέσω Δικτύου. Ο παραπάνω περιορισμός θα υφίσταται και για το Creation Center, το άλλο νέο χαρακτηριστικό στο οποίο το Αθηνόραμα Digital είχε κάνει εκτενή αναφορά όταν ανακοινώθηκε: αυτό θα επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργήσουν τις αγαπημένες τους ομάδες εξ αρχής, μέσω μιας ειδικής ιστοσελίδας. Και τα δύο χαρακτηριστικά, πάντως, θα προσφέρουν τη δυνατότητα στους αφοσιωμένους οπαδούς των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων να... εκφραστούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

Το μόνο βέβαιο είναι πως το νέο FIFA 11 αποδεικνύει το... απ' όλους επιθυμητό: η Electronic Arts ακολουθεί το σωστό δρόμο για την εξέλιξη της σειράς, δίνοντας σημασία στις παρατηρήσεις των gamers που την αγαπούν και την τιμούν κάθε χρόνο με την επιλογή τους. Όσον αφορά στα του τεχνικού τομέα η αλήθεια είναι ότι δεν εντοπίσαμε ιδιαίτερες αλλαγές, αλλά ο τρόπος παιχνιδιού δίνει μία κάποια αίσθηση ανανέωσης. Η ταχύτητα των αγώνων ίσως είναι... ένα κλικ πιο κάτω από αυτήν π.χ. του 2010 FIFA World Cup South Africa, πρόκειται όμως για παράμετρο που ρυθμίζεται (για όσους το επιθυμούν) μέσα από την ειδική επιλογή των menu. Γενικότερα η πληθώρα επιλογών που έχει ο παίκτης όσον αφορά στις ρυθμίσεις μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την αίσθηση του παιχνιδιού, αφού δίνεται η δυνατότητα ακόμη και ορισμού της τεχνητής νοημοσύνης που ελέγχει τους συμπαίκτες του!

Με όλα τα παραπάνω να μάς έχουν εξάψει το ενδιαφέρον για το νέο επερχόμενο FIFA, αναμένουμε την GamesCom στα τέλη του μηνός για να δούμε τί άλλο μάς επιφυλάσσει η ΕΑ (αναφορά εκεί θα γίνει σίγουρα στις Δικτυακές λειτουργίες και τις υπόλοιπες επιλογές παιχνιδιού... αλλά πιθανώς όχι μόνο). Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας με το FIFA σε μερικές εβδομάδες και, φυσικά, περιμένουμε να διαπιστώσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα πρακτικά, στην τελική έκδοση του τίτλου, στην οποία αναμένουμε να έχουμε πρόσβαση μέσα στις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ