E3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Ανανεωμένο Xbox 360, και... Natal=Kinect!

Η πλοήγηση και η όλη χρήση αυτού του μενού με χειρονομίες του χρήστη έδειξε να είναι απλή και αποτελεσματική, ενώ το σύστημα μπορεί παράλληλα (όπως είχε υποσχεθεί η Microsoft και πέρυσι) να αναγνωρίζει φωνητικές εντολές στα αγγλικά όπως “Xbox Stop, Xbox Play και Xbox Resume. Για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο, σχετικά με όλα αυτά θα πρέπει να δοκιμαστεί το Kinect σε καθημερινή χρήση από διάφορους ανθρώπους, ώστε να διαπιστώσουμε σε τι βαθμό μπορεί να αναγνωρίσει την προφορά μιας λέξης αν την προφέρει κάποιος που δεν μιλά και τόσο καλά την αγγλική γλώσσα.

Εντυπωσιακή ήταν η δυνατότητα, πάντως, που προσφέρεται στην αναπαραγωγή ταινιών: ο χρήστης με την κίνηση του χεριού του μπορεί να κινηθεί προς επόμενες ή προηγούμενες σκηνές σε ένα φιλμ, με μεγάλη ή μικρή ταχύτητα, έτσι ώστε να μπορεί να απολαύσει ξανά και ξανά μία αγαπημένη σκηνή. Ναι, πρόκειται για εκείνο το είδος του χειρισμού που η Microsoft δείχνει να εμπνεύστηκε από ταινίες όπως το Minority Report - και έχουμε μεγάλη ανυπομονησία να διαπιστώσουμε αν μπορεί να σκεφτεί περισσότερους και χρησιμότερους τέτοιους τρόπους αλληλεπίδρασης με το Kinect.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στους τρόπους με τους οποίους το περιφερειακό θα υποβοηθήσει την επικοινωνία του Xbox 360 με τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Microsoft, όπως το Windows Live, καθώς και με τα επερχόμενα κινητά με λειτουργικό Windows Phone 7. Οι κάτοχοι Kinect θα μπορούν να επικοινωνούν μέσω ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων με όσους φίλους τους βρίσκονται συνδεδεμένοι στον Live Messenger, ενώ επιβεβαιώθηκε πως ο μηχανισμός των Achievements μεταφέρεται και στα κινητά τηλέφωνα. Σημαντική για την αγορά της Αμερικής θα είναι και η συνεργασία της Microsoft με το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, αφού μέσα από ένα ειδικό τμήμα του menu θα μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί διάφορους αγώνες όποια στιγμή το θελήσει, καθώς και να αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο αυτό μέσα π.χ. από ψηφοφορίες κλπ.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο παίκτης θα αλληλεπιδρά με το Kinect σε games. Μετά την κύρια ομιλία του υπεύθυνου για το νέο προϊόν, Kudo Tsunoda, ένα μικρό κοριτσάκι βρέθηκε να παίζει με μία τίγρη στο Kinectimals, δύο νεαροί συμμετείχαν σε διάφορα αγωνίσματα (ποδόσφαιρο, μπόουλινγκ, άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος, τένις, μποξ) στο Kinect Sports, μία κοπέλα επέδειξε τις οδηγικές της ικανότητες στο Kinect Joy Ride, ενώ ορισμένα στελέχη της ομάδας ανάπτυξης παρουσίασαν το Kinect Adventures, όπου ο χαρακτήρας κινείται πάνω σε ένα βαγόνι και πρέπει να κάνει τις ανάλογες κινήσεις με το σώμα του, έτσι ώστε να μαζέψει όλα τα bonus που θα περάσουν δίπλα από τον εικονικό χαρακτήρα που ελέγχει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ