E3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Ανανεωμένο Xbox 360, και... Natal=Kinect!

Τη σειρά της στη σκηνή πήρε αμέσως μετά η Ubisoft, προκειμένου να παρουσιάσει το Your Shape: Fitness Evolved. Πρόκειται για ένα νέο video game σωματικής εξάσκησης, όπου ο παίκτης βαθμολογείται επιτόπου αναλόγως με το πώς κάνει κάθε άσκηση - χάρις στην αναγνώριση των άκρων του σώματος, δε, ο εικονικός προπονητής τον διορθώνει και του δείχνει ακριβώς τι κάνει λάθος. Παρόμοιας συλλογιστικής είναι και η νέα δημιουργία μίας άλλης γνωστής εταιρείας, της Harmonix, η οποία επέδειξε το Dance Central: αυτό διδάσκει, ούτε λίγο ούτε πολύ, στον κάτοχο του Kinect πώς να... χορεύει (!) με συνοδεία ειδικής μουσικής.

Το Kinect θα κυκλοφορήσει στην Αμερική στις 4 Νοεμβρίου και λίγο αργότερα στον υπόλοιπο κόσμο και την Ευρώπη. Θα συνοδευτεί από 15 games, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συνεργασία της Microsoft με την LucasArts για τη δημιουργία ενός νέου τίτλου Star Wars, όπου ο παίκτης με τις κινήσεις των χεριών του ελέγχει το φωτόσπαθο και τις δυνάμεις Jedi. Παρόμοια αναφορά αξίζει και η Turn 10, η οποία επέδειξε μία ειδική έκδοση του περίφημου Forza στην οποία ο παίκτης οδηγεί κρατώντας στα χέρια του ένα... εικονικό τιμόνι. Η κίνηση του κεφαλιού του, μάλιστα, αναγνωρίζεται ξεχωριστά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον οδηγό παράλληλα με την οδήγηση να κοιτά τι συμβαίνει δεξιά κι αριστερά από το όχημά του.

Για το τέλος, ωστόσο, η Microsoft κράτησε το στοιχείο εκείνο στο οποίο - κακά τα ψέματα - θα στηρίξει περισσότερο την εμπορική πορεία του Xbox 360 για την εορταστική περίοδο του 2010. Όπως είχε διαρρεύσει από κάποια αμερικανικά ΜΜΕ κάποιες ώρες νωρίτερα - αλλά είχε καταφέρει να μείνει μυστικό για πολλούς μήνες όπως αποδεικνύεται - η αμερικανική εταιρεία θα κυκλοφορήσει μία νέα, ανασχεδιασμένη έκδοση του Xbox 360. Θα το κάνει, μάλιστα, άμεσα: μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε (!), εξ ου και η έκπληξή μας για την... ανυπαρξία δοαρροών. Το νέο Xbox 360 είναι μικρότερο σε μέγεθος, περισσότερο μοντέρνα και "επιθετικά" σχεδιασμένο, με νέο σύστημα ψύξης, αλλά και βελτιώσεις στις προδιαγραφές του.

Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο ενσωματώνει σκληρό δίσκο των 250 GB (αποσπώμενο μάλιστα), ασύρματο δέκτη Wi-Fi Ν (επιτέλους!) και 5 διαθέσιμες θύρες USB. Προσφέρεται, μάλιστα, στην ίδια τιμή με το παρόν μοντέλο Xbox 360 Elite, γεγονός που σαφέστατα αυξάνει το λόγο αξίας/τιμής του νέου συστήματος. Τα παλαιότερα μοντέλα Xbox 360 θα δεχθούν σημαντικές μειώσεις τιμής ώστε να γίνει γρήγορα η επιθυμητή εκκαθάριση στοκ (θα μάθουμε σύντομα πώς αυτό διαμορφώνει τις τιμές στην Ελλάδα) και το νέο μοντέλο θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή και εγχώρια αγορά στα μέσα Ιουλίου. Εντυπώσεις από το ανανεωμένο Xbox 360, αμέσως μόλις έχουμε ένα από τα πρώτα ελληνικά δείγματά του, στα χέρια μας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ