E3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Ανανεωμένο Xbox 360, και... Natal=Kinect!

Το επόμενο σημαντικό τμήμα της παρουσίασης αφορούσε στο Gears Of War 3, με τον επικεφαλής της Epic, Cliff Bleszinski, να συμμετέχει με στελέχη της ομάδας του σε μία αποστολή του σεναριακού τμήματος για 4 παίκτες ταυτόχρονα. Μετά το πέρας της παρουσίασης ο CiffyB δήλωσε πως σύντομα θα αποκαλυφθεί από την Epic ένας νέος τρόπος παιχνιδιού με την ονομασία Beast. Ο Peter Molyneux της Lionhead ανέβηκε στη σκηνή για ελάχιστα δευτερόλεπτα (κάτι που δε συνηθίζει) και παρουσίασε ένα νέο trailer του Fable III, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα στις 26 Οκτωβρίου.

Η συνέχεια επεφύλαξε την πρώτη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς: έναν νέο τίτλο με το κωδικό όνομα Kingdoms, ο οποίος αναπτύσσεται αποκλειστικά για το Xbox 360 από την Crytek, την εταιρεία που έχει γίνει περισσότερο γνωστή για το Crysis των PC. Στο trailer ήταν ελαφρώς... ασαφές, αφού σε αυτό παρουσιάστηκε ένας μονομάχος να περιπλανιέται σε ένα κλειστό χώρο, την ώρα που αίμα κυλούσε στο σπαθί του, χωρίς όμως να γίνει περισσότερο συγκεκριμένο πώς παίζεται ο τίτλος ή σε ποιά στοιχεία θα στηρίζεται. Πρόκειται ωστόσο για υποσχόμενη προσπάθεια που σίγουρα αξίζει προσοχής.

Εκδήλωση της Microsoft χωρίς την παρουσία κάποιου Halo σε κάποια μορφή δεν θα μπορούσαμε... εύκολα να φανταστούμε, οπότε μάλλον φυσιολογικά και φέτος μία παραγωγή της σειράς έδωσε το "παρόν". Ο Marcus Lehto της Bungie αποκάλυψε ότι πάνω από 2 εκατομμύρια ώρες παιχνιδιού έχουν ήδη καταγραφεί στους servers της εταιρίας του Redmond με τη δοκιμαστική έκδοση του επερχόμενου Halo Reach. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στις 14 Σεπτεμβρίου και, από τη σύντομη παρουσία του στην αίθουσα του θεάτρου, έδειξε να έχει όλα τα εγέγγυα για ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φίλων της θρυλικής σειράς της Bungie.

Σε εκείνο το σημείο, ωστόσο, κατά βάση... ολοκληρώθηκε το τμήμα της παρουσίασης που ενδιαφέρει περισσότερο τους hardcore gamers - κοινό που το Xbox 360 έχει καταφέρει να συγκεντρώσει σε μεγάλο βαθμό γύρω του - και η αμερικανική εταιρεία επικεντρώθηκε στο ευρύτερο κοινό και πώς θα το γοητεύσει με το νέο της σύστημα χειρισμού, το Kinect (ή... πρώην Natal!). Στέλεχος της ομάδας ανάπτυξης επέδειξε το νέο τμήμα στο περιβάλλον χειρισμού Dashboard του Xbox 360, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι λειτουργίες του νέου περιφερειακού και λειτουργίες που αυτό θα μπορεί να ελέγξει. Εκεί, για παράδειγμα, έχουν ήδη τοποθετηθεί ειδικές συντομεύσεις για το Facebook, το Last.fm και βέβαια τα games του Kinect.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ